TOP

Tάσεις σχεδίασης ιστοσελίδων για το 2022! Out of the box και φρέσκες ιδέες

WD

Οι καταναλωτές είναι στο κυνήγι για συναρπαστικές εμπειρίες. Αυτός είναι πιθανώς ο λόγος για τον οποίο οι τάσεις στο σχεδιασμό ιστοσελίδων βρίσκονται συνεχώς σε κατάσταση ροής. Ο συνεχώς μεταβαλλόμενος τομέας του σχεδιασμού ιστοσελίδων σημαίνει νέες τάσεις που πρέπει να ακολουθήσουν οι καταναλωτές και νέες ιδέες για κατανάλωση. Οι σχεδιαστές επικεντρώνονται επίσης στο να φέρνουν τέχνη στους χρήστες και να επιμελούνται μια μοναδική εμπειρία αντί να ακολουθούν τις τεχνικές σχεδίασης UI/UX δεκαετιών.

Ιστορίες πάνω από πληροφορίες

Η απλή συμπλήρωση μιας ιστοσελίδας με ήπιες πληροφορίες δεν είναι ιδανική για την εκπαίδευση των πελατών. Όπως κάθε μαθησιακή εμπειρία, πρέπει να είναι διαδραστική και ελκυστική για να είναι αποτελεσματική. Η προσθήκη στοιχείων όπως κινούμενα σχέδια, βίντεο και καινοτόμος κύλιση βελτιώνει το ταξίδι του πελάτη και εμπλουτίζει τις τάσεις του σχεδιασμού ιστοσελίδων. Το 2022, η κοινή χρήση ιστοριών θα είναι μια κυρίαρχη τάση σε μια προσπάθεια μείωσης του ποσοστού εγκατάλειψης.

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο οι σχεδιαστές ιστοσελίδων μπορούν να προσθέσουν στο ταξίδι του χρήστη είναι μέσω μικρο-αλληλεπιδράσεων. Οι μικροαλληλεπιδράσεις είναι μικρές ενέργειες ή κινούμενα σχέδια που ενεργοποιούνται κάνοντας κλικ ή τοποθετώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω από ένα αντικείμενο. Αυτό δίνει στους χρήστες την αίσθηση ότι ο ιστότοπος ανταποκρίνεται και είναι ζωντανός. Ενεργοποιεί τις αισθήσεις του χρήστη, κάνοντάς τον να μείνει περισσότερο και να μάθει περισσότερα για την προσφορά στην ιστοσελίδα.

Ο κύριος λόγος για τη χρήση βίντεο και κινούμενων εικόνων θα είναι να γίνουν οι πληροφορίες εύκολα εύπεπτες για τους επισκέπτες του ιστότοπου το 2022.

Βιωματικοί ιστότοποι

Αυτές οι τάσεις στο σχεδιασμό ιστοσελίδων είναι οι πιο συναρπαστικές μέχρι στιγμής το 2022. Αποκλίνει εντελώς από τους αυστηρούς κανόνες διεπαφής χρήστη που ακολούθησαν οι σχεδιαστές από τότε που δημιουργήθηκε το διαδίκτυο. Οι βιωματικοί ιστότοποι δεν είναι η μέση ιστοσελίδα σας με μια κεφαλίδα και πολλές ενότητες που περιγράφουν τις διάφορες πτυχές της προσφοράς σας. Οι σχεδιαστές τα δημιουργούν με γνώμονα την εμπειρία του πελάτη.

Τα στοιχεία σε βιωματικούς ιστότοπους δεν είναι εκεί που συνήθως περιμένουμε να είναι. Είναι πιο κοντά σε ένα βιντεοπαιχνίδι, όπου γνωρίζουμε ότι η κατανάλωση ενός φαγητού αποκαθιστά την υγεία. Ομοίως, ένας σχεδιαστής ιστοσελίδων μπορεί να συμπεριλάβει πληροφορίες για δωμάτια ξενοδοχείου σε έναν ιστότοπο κράτησης ταξιδιών σε ένα φυλλάδιο και όταν κάνετε κλικ σε αυτό, θα δείτε ποια

ξενοδοχεία είναι διαθέσιμα. Επιπλέον, ένα αεροπλάνο θα αντιπροσώπευε ταξιδιωτικές πληροφορίες, η χειρουργική μάσκα θα σας καθοδηγούσε σχετικά με τους κανονισμούς COVID-19 κ.λπ.

Η δημιουργία αυτού του είδους ιστότοπου είναι ένα στοίχημα. Οι σχεδιαστές ιστοσελίδων παίρνουν τον κίνδυνο οι άνθρωποι να αφιερώσουν χρόνο για να καταλάβουν αρχικά πώς λειτουργεί αυτή η νέα πλοήγηση. Ωστόσο, εάν οι επισκέπτες αποφασίσουν να μείνουν και να καταλάβουν πώς έχει σχεδιαστεί η σελίδα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτοί οι επισκέπτες να επιστρέψουν και ακόμη και να διαδώσουν τον ιστότοπο από στόμα σε στόμα. Υπάρχει επίσης ένα ποσοστό επισκεπτών που αυτοί οι ιστότοποι θα χάσουν για άτομα που βιάζονται και δεν μπορούν να καταλάβουν την πλοήγηση. Το μυστικό βρίσκεται στη δημιουργία έξυπνων και βέλτιστων πρακτικών σχεδιασμού.

Γυαλομορφισμός

Μια οπτική τάση που έχει κυριαρχήσει ήδη το 2022 είναι ο γυαλομορφισμός. Είναι αυτό το φινίρισμα από παγωμένο γυαλί που βλέπετε στα μενού και τα αναδυόμενα παράθυρα. Δύο από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες πλατφόρμες, το Mac OS Big Sur και τα Windows 11, έχουν επιλέξει τον γυαλομορφισμό σε όλο το περιβάλλον εργασίας τους.

Τα Windows χρησιμοποιούσαν αυτούς τους τύπους γραφικών στα Windows Vista και στα Windows 7 επίσης, αλλά αυτά ήταν πολύ λιγότερο ζωντανά και έμοιαζαν πολύ φανταχτερά. Με τις εξελίξεις στην τεχνολογία οθόνης και την αναβαθμισμένη ικανότητα των συσκευών να εκτελούν καλύτερα γραφικά, ο νέος γυάλινος μορφισμός είναι επίσης αγαπημένος του πλήθους.

Αυτό το εφέ γυαλιού δίνει ένα λεπτό βάθος στα χαρακτηριστικά, κάνοντας τις ιστοσελίδες οπτικά ελκυστικές και υπερρεαλιστικές. Από ό,τι φαίνεται, η τάση του γυαλομορφισμού ήρθε για να μείνει.

Μουσική και Soundtracks

Δεδομένου του κατάλληλου κοινού, η μουσική μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες βιώνουν τον ιστότοπό σας. Η ακοή είναι μία από τις υποχρησιμοποιούμενες αισθήσεις, παρόλο που σχεδόν όλες οι φορητές συσκευές και οι υπολογιστές διαθέτουν συστήματα ήχου υψηλής ποιότητας. Ο λόγος για αυτό μπορεί να είναι η έλλειψη κατανόησης της συμπεριφοράς των καταναλωτών μεταξύ των σχεδιαστών ιστοσελίδων. Ο ήχος επίσης δεν ενσωματώνεται τακτικά στη θεωρία σχεδιασμού, επομένως πολλοί σχεδιαστές μπορεί να μην είναι εξοικειωμένοι με την ιδέα.

Ωστόσο, το 2022, η μουσική φαίνεται να είναι η κορυφαία πτυχή του σχεδιασμού ιστοσελίδων. Οι ιστότοποι μπορούν να έχουν αποκλειστικά soundtracks που να έχουν απήχηση με το πώς θέλουν οι σχεδιαστές ιστού να νιώθουν οι επισκέπτες κατά την περιήγηση σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες. Αυτή

είναι μια βελτίωση της χρήσης δευτερεύοντων ηχητικών εφέ και ηχητικών κλιπ, τα οποία συνάδουν περισσότερο με τις μικρο-αλληλεπιδράσεις που αναφέρονται παραπάνω.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να ανεβάσουμε την ένταση στο web design για το 2022!

Οπτικοποίηση της ασφάλειας

Αυτή η τάση βρίσκεται στο άλλο άκρο του φάσματος. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ένα κρίσιμο ζήτημα για τους σχεδιαστές ιστοσελίδων το 2022. Ενώ ορισμένες τάσεις ενθαρρύνουν την παραβίαση των κανόνων UI/UX και αναγκάζοντας τους επισκέπτες να γνωρίσουν το διαδίκτυο με νέους, νέους τρόπους. αυτή η τάση διαδίδει την εξοικείωση και την ασφάλεια.

Οι χρήστες δεν θέλουν να κάνουν συνεχώς εντυπωσιακά σχέδια, επομένως η χρήση γραφικών όπως έπιπλα σπιτιού, αστικοί θάμνοι, ανοιχτόχρωμες παλέτες και παστέλ τους ηρεμεί και κάνει το σχέδιο πιο αναπαυτικό. Αυτή είναι μια άλλη ισχυρή στρατηγική για τη μείωση του ποσοστού εγκατάλειψης σε ιστοσελίδες, καθώς οι άνθρωποι τείνουν να παραμείνουν περισσότερο για τον ηρεμιστικό αντίκτυπο που έχουν αυτά τα γραφικά.

Συμπέρασμα

Υπάρχουν πολλές νέες και συναρπαστικές τάσεις με τις οποίες μπορούν να πειραματιστούν οι προγραμματιστές ιστού. Υπάρχουν επίσης μερικές παλιές τάσεις που έχουν ανακαλυφθεί και μερικά μελαγχολικά σχέδια που ξεπερνούν τα δυνατά και υπερβολικά. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το 2022 θα γίνει μάρτυρας ορισμένων αξιοσημείωτων σχεδίων ιστού και ταξιδιών χρηστών. Ετοιμαστείτε για άλλη μια συναρπαστική χρονιά στο διαδίκτυο.