TOP

Ξεκινώντας με το Video Marketing

VM

Για να είστε εδώ, σημαίνει ότι γνωρίζετε την σημαντικότητα του video marketing. Οι περισσότερες εταιρείες δεν χρησιμοποιούν μόνο γραπτό περιεχόμενο και εικόνες, στις μέρες μας αυτό είναι μη ενδιαφέρον και δεν προσελκύει το κοινό, το οποίο ενδιαφέρετε για live streaming, interactive 360 videos, και άλλα. Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες το digital video marketing είναι μία βιομηχανία της τάξης των $135 δισεκατομμυρίων. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες έχουν συνειδητοποιήσει την αξία του video και επενδύουν στην δημιουργία και την διανομή του.

Και, λόγω αυτής της ανάπτυξης, δεν είστε πλέον “in” εάν δεν ανεβάζετε περιεχόμενο με video. Βέβαια, αν δεν έχετε δημιουργήσει ποτέ ένα video για τον εαυτό σας, το να ξεκινήσετε μπορεί να είναι δύσκολο. Εδώ θα σας βοηθήσουμε εμείς!

Πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια στρατηγική video marketing;

Η στρατηγική για το video marketing δεν είναι κάτι το καινούργιο. Παραδείγματος χάρη δεν θα δημιουργούσατε μια διαφήμιση και θα αγοράζετε χρόνο προβολής στην τηλεόραση σε ένα σημαντικό event, χωρίς να κάνετε έρευνα και να δημιουργήσετε ένα πλάνο. Η στρατηγική του video marketing θα είναι αυτό που θα σας οδηγήσει στο budget, το χρονοδιάγραμμά σας, την παραγωγική διαδικασία, τα conversion metrics, και πολλά άλλα. Άρα δημιουργώντας και καταγράφοντας ένα τέτοιο πλάνο θα έχετε κάνει ήδη το πρώτο βήμα για την δημιουργία του video σας.

Ξεκινήστε με τους στόχους σας

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία του digital marketing plan είναι να καταγράψετε τους στόχους του video σας. Aρχικά, θα πρέπει να αποφασίσετε ποιο στάδιο είναι πιο σημαντικό να στοχεύσετε σε πρώτη φάση.

Awareness: Τα video σε αυτό το στάδιο θα πρέπει να προσελκύουν χρήστες και να παρουσιάζουν την επωνυμία σας σε ένα νέο κοινό.

Consideration: Οι πελάτες ερευνούν, ζητούν συστάσεις, παρακολουθούν κριτικές προϊόντων και προσπαθούν να βρουν οικονομικές λύσεις.

Decision: Παρουσιάστε την προοπτική σας με απόδειξη ικανοποίησης πελατών και αποδείξτε γιατί το προϊόν ή η υπηρεσία σας πρέπει να επιλεγεί έναντι του ανταγωνισμού σας.

Βρείτε το κοινό-στόχο σας

Τώρα που ξέρετε με ποιο στάδιο της στόχευσης video θα ασχοληθείτε, ήρθε η ώρα να καταλάβετε ποιο είναι το κοινό στο οποίο απευθύνεστε. Το κλειδί είναι να αναπτύξετε την προσωπικότητα του αγοραστή σας. Η δημιουργία της personas ενός αγοραστή γίνεται συνήθως όταν μια εταιρεία αναπτύσσει τις προσφορές προϊόντων ή υπηρεσιών της. Προφανώς, τα άτομα που θέλετε να αγοράσετε το προϊόν σας είναι και τα άτομα που θέλετε να προσεγγίσετε με το video σας. Με τη χαρτογράφηση της personas του αγοραστή σας, θα γνωρίζετε ακριβώς ποίος είναι ο κοινός-στόχος σας. Eρωτήσεις που μπορείτε να θέσετε για να βρείτε το κοινό-στόχο σας: Για ποιον απευθύνεται το προϊόν ή η υπηρεσία σας; Ποιος είναι ο σκοπός του video σας; Πού βρίσκεται ο κοινό-στόχος σας; Με αυτές τις τρεις ερωτήσεις απαντήσεις, θα ξέρετε όχι μόνο ποιος είναι ο κοινό-στόχος σας, αλλά και πώς να το προσεγγίσετε.

Μάθετε ποια ιστορία θέλετε να πείτε

Το να αποφασίσετε ποια ιστορία θέλετε να πει το video σας μπορεί να είναι το πιο διασκεδαστικό  και  το πιο δύσκολο κομμάτι. Θα θελήσετε να περιγράψετε τα ακόλουθα τέσσερα στοιχεία, τα οποία χρησιμεύουν ως το  βασικό πλαίσιο της ιστορίας σας.

Πρωταγωνιστής: βάση των δημογραφικών στοιχείων σας

Conflict: το σημείο στόχευσης / πρόβλημα του πελάτη σας

Quest: ο τρόπος παρουσίασης του προϊόντος ή την υπηρεσία σας.

Resolution:  ο τρόπος με τον οποίο το προϊόν ή η υπηρεσία σας επιλύει το πρόβλημα.

Σκεφτείτε επίσης τι συναίσθημα θέλετε να αναδείξει η ιστορία σας στο κοινό καθώς δημιουργείτε την ιστορία σας. Όποιο συναίσθημα θέλετε να έχουν οι θεατές σας, σκεφτείτε το καθώς γράφετε το σενάριο σας.

Έχετε υπόψη σας τις δημιουργικές απαιτήσεις

Καθώς δημιουργείτε την ιστορία σας, να έχετε κατά νου τα άτομα που θα χρειαστεί να εγκρίνουν το video σας και τον χρόνο που απαιτείται για την εφαρμογή των σχολίων τους. Οι ξαφνικές αλλαγές στο σενάριο, τα μηνύματα, τους στόχους και πολλά άλλα μπορούν να εκτονώσουν ολόκληρη την παραγωγή σας. Ωστόσο, αυτές οι αλλαγές είναι πολύ συνηθισμένες.

Προσπαθήστε να τηρείτε το χρονοδιάγραμμα σας

Τα χρονοδιαγράμματα είναι ζωτικής σημασίας για κάθε μέλος της ομάδας σας. Το video μπορεί να έχει το δικό του χρονοδιάγραμμα, η παραγωγή μπορεί να έχει το δικό του και το τμήμα κοινωνικών μέσων σας θα έχει το δικό του. Βασικά, είναι καλό να ενημερώνετε όλους για τα προγράμματα, τις αλλαγές και τις ημερομηνίες ολοκλήρωσης.

Διατηρήστε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό

Χωρίς τον κατάλληλο προϋπολογισμό, θα είναι δύσκολο να αποκτήσετε ακριβώς αυτό που θέλετε. Σχεδιάστε για τα χρήματα και τους πόρους που έχετε στη διάθεση σας. Σχεδιάστε τι θα δημιουργήσετε ή θα γυρίσετε εντός της εταιρείας και τι μπορεί να θέλετε να αναθέσετε σε μια εταιρεία παραγωγής. Ορισμένα video και λειτουργίες ενδέχεται να σας κοστίσουν περισσότερο από άλλα, επομένως φροντίστε να το ερευνήσετε προτού καταλήξετε στον τύπο του video που θέλετε και στο πώς θα το δημιουργήσετε.

Τι είδους video πρέπει να δημιουργήσω;

Αφού καθορίσετε τη στρατηγική σας, είναι καιρός να σκεφτείτε το πραγματικό video που πρόκειται να δημιουργήσετε. Κάθε τύπος και κάθε στυλ video έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ορισμένοι τύποι μπορεί να είναι καλύτεροι για εσάς ανάλογα με τους συγκεκριμένους στόχους video που έχετε, άλλοι είναι καλύτεροι εάν θέλετε απλώς να εξοικονομήσετε χρήματα μακροπρόθεσμα.