TOP

Δημιουργικές ιδέες σχεδίασης ιστοσελίδων που θα σας βοηθήσουν το 2022

WD

Το να βρεις τον εαυτό σου χωρίς ιδέες είναι ανεπιθύμητο για κάθε σχεδιαστή ιστοσελίδων. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό – επαναλαμβανόμενη εργασία, υπερβολική εργασία και πολλά άλλα. Για να βρείτε νέες ιδέες, χρειάζεστε νέες προσεγγίσεις. Ανακαλύψτε πού και πώς να βρείτε νέες ιδέες σχεδίασης ιστοσελίδων.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να αισθάνεστε κολλημένοι σε ένα έργο. Ίσως ο πρόσφατος πελάτης σας είναι εξαιρετικά ασαφής σχετικά με το τι θέλει και δεν έχετε ιδέα από πού να ξεκινήσετε. Ή, ίσως, νιώθετε καμένοι και χωρίς έμπνευση αφού έχετε εργαστεί ασταμάτητα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ή, ίσως, σχεδιάζατε ιστότοπους για τον ίδιο τύπο πελατών χωρίς καμία ευκαιρία να ασκήσετε τους δημιουργικούς σας μυς.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, το να αισθάνεστε κολλημένοι είναι αρκετά συνηθισμένο όταν είναι δουλειά σας να είστε δημιουργικοί. Ωστόσο, εφόσον έχετε μια διαδικασία που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε νέες ιδέες σχεδίασης ιστοσελίδων, θα μπορείτε να απομακρύνετε τα εμπόδια που έχετε μπροστά σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να δώσετε ώθηση στη δημιουργικότητά σας μαζί με μερικούς πόρους που μπορείτε να προσθέσετε σελιδοδείκτες για την επόμενη φορά που θα το χρειαστείτε.

Βάλτε μαζί μια διαδικασία βήμα προς βήμα

Η εργασία χωρίς διαδικασία μπορεί να είναι εξαιρετικά επιζήμια για τη ροή ενός σχεδιαστή ιστοσελίδων — ειδικά όταν είστε μέσα στα ζιζάνια, αισθάνεστε συγκλονισμένοι και παλεύετε να βρείτε κάτι νέο.

Αντί να αναγκάζετε τον εγκέφαλό σας να εργάζεται συνεχώς με υπερβολική κίνηση, δημιουργήστε μια διαδικασία βήμα προς βήμα που απομακρύνει αυτή την περιττή ακαταστασία από τον εγκέφαλό σας.

Ακόμα καλύτερα, δημιουργήστε το σχέδιό σας και δημιουργήστε το πρότυπο στο λογισμικό διαχείρισης εργασιών σας, ώστε να μπορείτε να το επανατοποθετήσετε για όλες τις εργασίες σας.

Τοποθετώντας τις λεπτομέρειες για κάθε εργασία σε ένα πλαίσιο όπως αυτό, θα απαλλάξετε τον εγκέφαλό σας από το να χρειάζεται να τις ανησυχεί ή να τις ανακαλεί. Αυτό θα σας δώσει λίγο χώρο για να αρχίσετε να σκέφτεστε ξανά δημιουργικά.

Εξοικειωθείτε ξανά με τις Αρχές του Web Design

Όταν προσπαθείτε να δημιουργήσετε δημιουργικές ιδέες σχεδίασης ιστοσελίδων, είναι εύκολο να κολλήσετε. Κανείς όμως δεν είπε ποτέ ότι για να είναι καλός ένας ιστότοπος πρέπει να είναι εντελώς νέος.

Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια αρχή σχεδιασμού ιστοσελίδων που ασχολείται με αυτό το θέμα. Ο νόμος του Jakob εξηγεί ότι: «Οι χρήστες περνούν τον περισσότερο χρόνο τους σε άλλους ιστότοπους. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες προτιμούν τον ιστότοπό σας να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως όλοι οι άλλοι ιστότοποι που ήδη γνωρίζουν.”

Αν έχετε εμμονή με τη νέα ή την πειραματική φύση ενός ιστότοπου στον οποίο εργάζεστε, είναι καλή ιδέα να σταματήσετε αυτό που κάνετε και να αναθεωρήσετε τα βασικά του καλού UX. Επαναφέροντάς το στα βασικά στοιχεία, θα επαναφέρετε την εστίασή σας σε ό,τι χρειάζεται και, στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε δημιουργικές πινελιές αργότερα, εάν έχουν νόημα.

Ερευνήστε τις πιο πρόσφατες τάσεις σχεδιασμού

Εάν αντιμετωπίζετε το αντίθετο πρόβλημα και αγωνίζεστε να κάνετε το επόμενο βήμα αφού δημιουργήσετε μια σταθερή βάση για τον ιστότοπό σας, αφιερώστε λίγο χρόνο στην έρευνα των πρόσφατων τάσεων σχεδιασμού.

Το πρόσωπο του ιστού αλλάζει πάντα, τόσο πολύ που μπορεί να είναι δύσκολο να συμβαδίσει κανείς με όλες τις τάσεις που επιπλέουν. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί αν αρχίσεις να τα εξερευνάς.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με τη συλλογή των τελευταίων τάσεων σχεδιασμού ιστοσελίδων από το Elementor:

  • Κομψές γραμματοσειρές serif
  • Παιχνιδιάρικα εφέ τυπογραφίας
  • Emojis
  • Ανοιχτά χρώματα
  • Αρνητικά χρώματα
  • Ασπρόμαυρες εικονογραφήσεις με ανάγλυφη υφή
  • Μαύρα περιγράμματα
  • Απλά σχήματα
  • Δημιουργικές και άτυπες φωτογραφίες προϊόντων
  • Τέχνη κολάζ
  • Απρόσκοπτος σουρεαλισμός
  • Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στα μενού της γκαλερί

Εκτός από τις εξηγήσεις για το ποιες είναι αυτές οι τάσεις και γιατί λειτουργούν τόσο καλά, θα βρείτε παραδείγματα ιστοτόπων που τις χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξερευνήσετε αυτές τις τοποθεσίες και να δείτε τι είδους έμπνευση ξεδιπλώνεται.

Μετάβαση από υπολογιστή σε κινητό

Υπάρχει κάτι άλλο που μπορείτε να δοκιμάσετε εάν αισθάνεστε περιορισμένοι δημιουργικά από το πόσο (ή λίγο) χώρο έχετε να εργαστείτε.

Εάν ξεκινάτε κανονικά να σχεδιάζετε από την προβολή επιφάνειας εργασίας, μεταβείτε σε tablet ή smartphone. Ή αν έχετε συνηθίσει να ξεκινάτε με μια από τις μικρότερες οθόνες, κάντε κλιμάκωση σε επιτραπέζιους υπολογιστές.

Η εναλλαγή σε καμβά διαφορετικού μεγέθους μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε το τέλειο όραμα για τον ιστότοπό σας.

Αυτό θα ήταν επίσης χρήσιμο εάν δυσκολεύεστε να αποφασίσετε πώς θέλετε να μορφοποιήσετε το κείμενο στη σελίδα. Με την επιφάνεια εργασίας, είναι συχνά δύσκολο να πούμε πόσο μεγάλη είναι πραγματικά μια κεφαλίδα ή μια παράγραφος. Αλλά μόλις το μειώσετε στο μέγεθος της οθόνης ενός smartphone, θα συνειδητοποιήσετε ότι μπορούν να γίνουν περισσότερα για να βελτιωθεί η αναγνωσιμότητα και η ροή μιας σελίδας.

Συμπέρασμα

Όταν σχεδιάζετε ιστότοπους για να ζήσετε, είναι φυσικό να κολλάτε από καιρό σε καιρό. Αλλά αντί να έχετε το κεφάλι σας χαμηλά και να προσπαθείτε να αναγκάσετε να έρθουν οι ιδέες, δοκιμάστε κάτι διαφορετικό.

Με τις συμβουλές καταιγισμού ιδεών παραπάνω, είναι βέβαιο ότι θα βρείτε μερικές φρέσκες και δημιουργικές ιδέες σχεδίασης ιστοσελίδων που είναι ιδανικές για τον ιστότοπο του πελάτη σας.