TOP

Οι κορυφαίες τάσεις στο σχεδιασμό ιστοσελίδων το 2022

WD

Ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας έχει αλλάξει πολύ από την εφεύρεση του παγκόσμιου ιστού και το 2021 πρόκειται να φέρει μια νέα επανάσταση στο σχεδιασμό ιστοσελίδων. Οι νέες τάσεις βασίζονται στην απλότητα, τα ακατάστατα και οπτικά εντυπωσιακά σχέδια.

Πριν ξεκινήσετε τον επανασχεδιασμό μιας παλιάς ιστοσελίδας ή την ανάπτυξη μιας νέας, πρέπει να γνωρίζετε τις τελευταίες τάσεις σχεδιασμού. Έτσι, στην ανάρτηση ιστολογίου, εξηγούμε όλες τις τελευταίες τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων για το 2021 και μετά…

Μινιμαλιστικός σχεδιασμός

Το Minimalistic Design είναι το μέλλον του web design και πρόκειται να κυριαρχήσει στις τάσεις του web design το 2021. Με απλά λόγια, ένα σχέδιο που ενσωματώνει πολύ λίγα στοιχεία για να σχεδιάσει ένα καλλιτεχνικό και δημιουργικό σχέδιο. Η σαφής εστίαση είναι να απλοποιήσει το περιεχόμενο και τα γραφικά, έτσι ώστε το λιγότερο είναι περισσότερο.

Μινιμαλιστικό δεν σημαίνει πάντα απλοϊκό σχέδιο, προωθεί επίσης την αφαίρεση περιττών στοιχείων από το σχέδιο.

Πώς να σχεδιάσετε μινιμαλιστικά:

  1. Αποφασίστε τι θέλετε να δείξετε στους χρήστες, με βάση αυτό που περιορίζει τους πόρους σας και επικεντρωθείτε στη συνεπή σχεδίαση.
  2. Καταγράψτε όλα τα σημαντικά στοιχεία για τον ιστότοπό σας, αλλά φροντίστε να αφαιρέσετε τα περιττά στοιχεία.
  3. Περιορίστε τον αριθμό των χρωμάτων και των γραμματοσειρών, τέλος συνδυάστε όλα τα στοιχεία.

3D Design

Αυτή είναι επίσης μια νέα τάση στην οποία ενσωματώνονται πολλοί ιστότοποι. Ο τρισδιάστατος σχεδιασμός τραβάει εύκολα την προσοχή των χρηστών και ενισχύει το ενδιαφέρον των χρηστών για τον ιστότοπο/επωνυμία σας. Αυτό το σχέδιο χρησιμοποιείται πλέον ευρέως λόγω της εμφάνισης νέων εργαλείων για τη δημιουργία τρισδιάστατης τέχνης.

Αυτός ο σχεδιασμός πρέπει να χρησιμοποιείται με τέτοιο τρόπο ώστε τα πάντα να παραμένουν ακατάστατα. Αυτό το σχέδιο ταιριάζει καλά με φθορίζοντα χρώματα και για να εξισορροπήσετε αυτά τα funky χρώματα χρησιμοποιήστε βασικά χρώματα (λευκό, μαύρο, γκρι) στον ιστότοπο.

Χρήση Bot και AI

Σήμερα τα πάντα είναι έξυπνα από τα κινητά, την τηλεόραση, το ρολόι κ.λπ. τότε γιατί να μην κάνετε την ιστοσελίδα σας έξυπνη. Οι νέες τεχνολογίες όπως η επαυξημένη πραγματικότητα, η μηχανική μάθηση και η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιούνται για να κάνουν τον ιστότοπο φιλικό προς τον χρήστη.

Αυτή η τεχνολογία θα βοηθήσει τους προγραμματιστές και τους σχεδιαστές να δημιουργήσουν στοχευμένες και εξατομικευμένες σελίδες για έναν χρήστη με βάση τα δημογραφικά στοιχεία, το ιστορικό αναζήτησης κ.λπ. Ο φουτουριστικός ιστότοπος θα σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε ο χρήστης να μπορεί να αλληλεπιδρά με τον ιστότοπο.

Υπερμεγέθη στοιχεία και τολμηρή τυπογραφία

Υπάρχει μια νέα τάση τοποθέτησης έντονης τυπογραφίας και μεγάλων γραμμάτων στην ιστοσελίδα. Τα Υπερμεγέθη Στοιχεία μπορούν εύκολα να τραβήξουν την προσοχή του χρήστη και να τον προσελκύσουν. Οι τολμηροί και μεγάλοι χαρακτήρες μπορούν να αντικατοπτρίζουν το μήνυμα της επωνυμίας σας πιο αποτελεσματικά από τους μικρότερους χαρακτήρες.

Όπως λέμε, «η πρώτη εντύπωση είναι η τελευταία εντύπωση», επομένως η πρώτη εντύπωση του ιστότοπού σας πρέπει να είναι διαισθητική, ελκυστική και ελκυστική. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα βίντεο ή μια εικόνα ως φόντο και να το επικαλύψετε με μεγάλη τυπογραφία. Ωστόσο, το περιεχόμενο θα πρέπει να είναι σύντομο και καθαρό, έτσι ώστε οι έντονοι και μεγάλοι χαρακτήρες να χωρούν εύκολα στη διάταξη της σελίδας.

Αρνητικό/ Λευκό διάστημα

Οι κενές περιοχές μεταξύ των στοιχείων στον ιστότοπο ονομάζονται αρνητικό ή λευκό διάστημα. Ο λευκός χώρος δημιουργεί αντίθεση και δίνει τέλεια ισορροπία. Ο λευκός χώρος δεν σημαίνει ότι το χρώμα του κενού πρέπει να είναι λευκό, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε ανοιχτό χρώμα που έρχεται σε αντίθεση με το κύριο θέμα σας.

Ο λευκός χώρος βοηθά τον χρήστη να εστιάσει στο κύριο περιεχόμενο στον ιστότοπο και δίνει μια τακτοποιημένη και καθαρή εμφάνιση. Το θεμελιώδες μέρος του μινιμαλιστικού σχεδιασμού είναι η αποτελεσματική χρήση του λευκού χώρου στον ιστότοπο. Το Whitespace δίνει στον ιστότοπο μια απλή, απέριττη και ισορροπημένη εμφάνιση.

Διαχωρισμός περιεχομένου

Αυτή η τάση εξελίσσεται εδώ και αρκετά χρόνια και οι χρήστες τη λατρεύουν. Το 2021, οι σχεδιαστές προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την τάση για να δώσουν στον ιστότοπο μια φρέσκια και μοναδική εμφάνιση. Χρησιμοποιώντας αυτό το θέμα, μπορείτε να παραδώσετε περισσότερα από ένα μηνύματα σε μία σελίδα. Για παράδειγμα, στη μία πλευρά μπορείτε να δημοσιεύσετε περιεχόμενο και στην άλλη πλευρά φωτογραφία ή βίντεο.

Για να χρησιμοποιήσετε την καλύτερη σχεδίαση αποτελεσματικά, κόψτε τη διάταξη σε δύο μέρη συμμετρικά. Τώρα παίξτε με χρώματα, γραμματοσειρές, φωτογραφίες για να του δώσετε μια όμορφη και ελκυστική εμφάνιση. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δώσετε σημασία και στα δύο μέρη της ιστοσελίδας.

Κινούμενα σχέδια και δυναμικά γραφικά

Σήμερα, οι σχεδιαστές ιστοσελίδων επιλέγουν κινούμενα σχέδια, εικονογραφήσεις και δυναμικά γραφικά αντί για βίντεο, επειδή το βίντεο μπορεί να επιβραδύνει τον ιστότοπό σας. Μπορείτε να σχεδιάσετε προσαρμοσμένα κινούμενα γραφικά ή κινούμενα γραφικά για τον ιστότοπό σας.

Η σωστή χρήση των εικονογραφήσεων μπορεί να βοηθήσει την επωνυμία σας να ξεχωρίσει από τους ανταγωνιστές. Όπως γνωρίζετε, οι χρήστες μπορούν εύκολα να απορροφήσουν οπτικό περιεχόμενο όπως κινούμενα σχέδια, GIF και κινούμενα γραφικά.

Απλότητα

Η απλότητα στο σχεδιασμό ιστοσελίδων σημαίνει αφαίρεση όλων των περιττών στοιχείων, καθαρή διάταξη, σχέδια δύο ή τριών χρωμάτων, αρνητικό χώρο και ακατάστατα στοιχεία. Η απλότητα είναι ο νέος τρόπος σχεδιασμού ιστοσελίδων.

Η απλότητα μπορεί να επηρεάσει το σχέδιό σας με τρεις τρόπους:

  1. Βελτιώνει τη συνολική διάταξη και σχεδιασμό κάνοντας τα πάντα τακτοποιημένα και τακτοποιημένα. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να σαρώνουν και να περιηγούνται εύκολα στον ιστότοπο.
  2. Τα απλά σχέδια φορτώνουν πιο γρήγορα. Αυτό μπορεί επίσης να βελτιώσει την ικανοποίηση των πελατών και να βελτιώσει την κατάταξη του ιστότοπού σας στις μηχανές αναζήτησης.
  3. Είναι πιο γρήγορο ο σχεδιασμός, η διαχείριση και η επεξεργασία απλών σχεδίων.

Ασύμμετρη διάταξη

Οι περισσότεροι σχεδιαστές χρησιμοποιούν μοτίβα πλέγματος για να ενσωματώσουν στοιχεία στα συγκεκριμένα μέρη της διάταξης. Ωστόσο, ορισμένοι σχεδιαστές ακολουθούν μια νέα τάση σχεδίασης διεπαφής χρήστη της χρήσης τεχνικής σπασμένου πλέγματος τοποθετώντας τα στοιχεία με τυχαίο τρόπο. Έτσι, εάν θέλετε να κάνετε τον ιστότοπό σας πιο δημιουργικό, χρησιμοποιήστε αυτόν τον τύπο σχεδίασης.

Αλλά πριν σχεδιάσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε σχεδιάσει ένα σχέδιο της διάταξης και των θέσεων των στοιχείων. Ο καλύτερος συνδυασμός θα είναι ένα δυναμικό φόντο και ασύμμετρο περιεχόμενο σε έντονη τυπογραφία.

Διασύνδεση φωνής

Η φωνητική διεπαφή χρήστη επιτρέπει στον χρήστη να αλληλεπιδρά με τον ιστότοπο χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές, αυτή η τεχνολογία θα είναι χρήσιμη για άτομα με σωματικές αναπηρίες. Πρόκειται για πολύ νέες τάσεις στον ιστό, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι σε λίγα χρόνια θα υπάρχει φωνητική διεπαφή σε κάθε ιστότοπο της επιχείρησης.