TOP

Τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων για το 2022

WD

Η τεχνολογία συνεχίζει να διαδραματίζει έναν ολοένα και πιο ισχυρό ρόλο, με την πρόοδο της τεχνολογίας να επηρεάζει διάφορους τομείς, όπως η εκπαίδευση, το ηλεκτρονικό εμπόριο και η υγειονομική περίθαλψη.

Ενώ η τεχνολογία συνεχίζει να επηρεάζει το σχεδιασμό ιστοσελίδων με προοδευτικούς τρόπους, υπάρχει επίσης έκκληση για πιο απλές τεχνικές.

Nα περνάτε καλά

Κάτι που περιμένουμε να δούμε περισσότερο φέτος είναι τα διασκεδαστικά και παιχνιδιάρικα σχέδια ιστοσελίδων. Οι σημερινοί χρήστες του διαδικτύου είναι πολύ πιο εξοικειωμένοι με τις ψηφιακές πλατφόρμες, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερος χώρος για πειραματισμούς με νέα και μοναδικά σχέδια ιστού.

Αυτό είναι εμφανές στη μεγαλύτερη χρήση εντυπωσιακής τυπογραφίας, περιπετειωδών χρωμάτων και συνδυασμών χρωμάτων και ελκυστικών χαρακτηριστικών για τη δημιουργία μιας πιο αναζωογονητικής, θετικής διαδικτυακής εμπειρίας για τους χρήστες.

Κρατήστε το απλό

Μια άλλη τάση σχεδιασμού ιστοσελίδων που αναμένουμε να δούμε περισσότερα το 2022 είναι η απλότητα. Σκεφτείτε άφθονο λευκό χώρο, ουδέτερα χρώματα και απλοποιημένα γραφικά. Τα σχέδια αυτής της φύσης σέβονται την επιθυμία της κοινωνίας για ειρήνη και ηρεμία. Με τόσα πολλά που συμβαίνουν στον σημερινό κόσμο, οι άνθρωποι λαχταρούν την απλότητα.

Οι σχεδιαστές αναγνωρίζουν αυτή την επιθυμία για απλότητα μέσω απλών γραφικών και βασικών πληροφοριών. Αυτό αξιοποιεί την ιδέα της επέκτασης των δυνατοτήτων για την αποκάλυψη περαιτέρω πληροφοριών, αντί της συμπύκνωσης του χώρου ιστού με πολύ και πολύ περιεχόμενο και δυνατότητες.

Η ανάγκη για ταχύτητα

Πέρυσι, η Google παρουσίασε την ενημέρωση της Page Experience, η οποία έδωσε μεγάλη έμφαση στην ταχύτητα φόρτωσης σελίδων. Αυτή η αλλαγή αλγορίθμου είχε ως αποτέλεσμα ταχύτερο χρόνο φόρτωσης, βελτιώνοντας έτσι τη συνολική εμπειρία χρήστη. Αυτό θα μπορούσε επίσης να συμβάλει στη βελτίωση της κατάταξης στο Google.

Οι συνεχείς ενημερώσεις της Google σημαίνουν ότι οι σχεδιαστές και οι προγραμματιστές είναι καλύτερα εξοπλισμένοι για τη δημιουργία ιστοτόπων γρήγορης φόρτωσης που προσφέρουν μια θετική εμπειρία χρήστη. Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται, οι χρήστες θα είναι όλο και λιγότερο υπομονετικοί με ιστοτόπους αργής φόρτωσης. Τέτοιοι ιστότοποι θα υποφέρουν από απώλεια επισκεψιμότητας, κακές μετατροπές και χαμηλή κατάταξη SEO. Γι’ αυτό, όταν πρόκειται για το σχεδιασμό ιστοσελίδων, είναι τόσο σημαντικό να δίνεται έμφαση στην εμπειρία του χρήστη.

Στην EWM, είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που βλέπουμε πώς εξελίσσεται η σχεδίαση ιστού το 2022. Κατά τη διάρκεια αυτών των δοκιμών, αναμένουμε να δούμε πιο απλουστευμένα σχέδια ιστού που θα προσέχουν τη φύση. Αναμένουμε επίσης να δούμε σχέδια ιστού που εμπνέονται από τις τελευταίες τεχνολογίες, σεβόμενοι παράλληλα την ανάγκη για μια θετική εμπειρία χρήστη.

Υπερμεγέθη τυπογραφία

Όσον αφορά το σχεδιασμό ιστοσελίδων, δεν υπάρχει όριο στο τι μπορείτε να κάνετε – εκτός από τη φαντασία σας. Αν και έχουμε τονίσει τη σημασία της απλότητας στην επίγνωση, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ξεπεράσετε τα όρια.

Εξετάστε τις γραμματοσειρές, για παράδειγμα. Μία από τις τελευταίες τάσεις στο σχεδιασμό ιστοσελίδων είναι η υπερμεγέθη τυπογραφία. Ορισμένοι ιστότοποι χρησιμοποιούν υπερμεγέθη κείμενο για να δημιουργήσουν έναν εξαιρετικά μινιμαλιστικό, εκλεπτυσμένο σχεδιασμό.

Μια άλλη τάση που πρέπει να προσέξετε είναι ο γυάλινος μορφισμός, τον οποίο αναφέραμε στην ανάρτησή μας στις τάσεις του γραφικού σχεδιασμού.

Στον υαλομορφισμό, τα πλαίσια και τα κουμπιά φόντου είναι θολά, ενώ τα σχεδιαστικά στοιχεία στο προσκήνιο έχουν γυάλινη όψη και αίσθηση. Οι σχεδιαστές συγχωνεύουν διαφανή/γυαλιστερή εμφάνιση με θολά στοιχεία για να δημιουργήσουν μια φουτουριστική εμφάνιση.

Scrolllytelling

Γνωστή και ως «αφηγηματική οπτικοποίηση», η αφήγηση με κύλινδρο περιλαμβάνει την παρουσίαση μιας σειράς οπτικών στοιχείων που πρέπει να μετακινηθείτε για να αποκαλύψετε μια χρονολογικά ταξινομημένη ιστορία. Ο χρήστης ελέγχει την ταχύτητα με την οποία πλοηγείται στον ιστότοπο, ενώ επωφελείται από ένα μήνυμα που του παρουσιάζεται με ενδιαφέρον και ενδιαφέροντα τρόπο.

Ποιες τάσεις σχεδίασης ιστοσελίδων υιοθετείτε το 2022;

Προφανώς, ο κόσμος όπως τον ξέρουμε έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία τρία χρόνια και αυτές οι αλλαγές έχουν επηρεάσει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο οι σχεδιαστές ιστοσελίδων δημιουργούν ιστοσελίδες. Επιπλέον, καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται, οι σχεδιαστές ιστοσελίδων ξεπερνούν τα όρια και εξερευνούν ολοκαίνουργιες και καινοτόμες οδούς.