TOP

Τάσεις σχεδίασης ιστοσελίδων για το 2022: Ποιες θα χρησιμοποιήσετε;

WD

Εάν δεν σκέφτεστε ήδη το σχεδιασμό ιστοσελίδων του 2022, η ώρα είναι τώρα. Ήδη, οι τάσεις στο σχεδιασμό ιστοσελίδων για το 2022 έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και αν θέλετε να παραμείνετε στην τάση και να προσελκύσετε επισκέπτες του ιστότοπου, είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή.

Ταχύτητα σελίδας

Η ταχύτητα σελίδας είναι μια τάση σχεδιασμού ιστοσελίδων που δεν θα σταματήσει να εμφανίζεται στις κορυφαίες λίστες τάσεων σχεδιασμού ιστοσελίδων.

Επομένως, μην αγνοείτε την ταχύτητα σελίδας όταν:

  • Δημιουργία νέων σχεδίων σελίδων
  • Εκκίνηση ενημερώσεων ιστότοπου
  • Δημιουργία ενός ολοκαίνουργιου σχεδιασμού ιστότοπου

Εάν το κάνετε, κινδυνεύετε να χάσετε:

  • ΚΙΝΗΣΗ στους ΔΡΟΜΟΥΣ
  • Μετατροπές
  • Κατατάξεις στα αποτελέσματα αναζήτησης
  • Κι αλλα

Οι άνθρωποι θέλουν γρήγορες εμπειρίες και οι μηχανές αναζήτησης όπως η Google αξιολογούν πλέον ιστότοπους με βάση την ταχύτητα της σελίδας τους όσον αφορά τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης. Η Google χρησιμοποιεί την ταχύτητα σελίδας, καθώς και τα Core Web Vitals, για να αξιολογήσει πόσο γρήγορα φορτώνεται μια σελίδα και πόσο σύντομα μια σελίδα γίνεται διαθέσιμη για χρήση.

Εάν θέλετε να βελτιώσετε την ταχύτητα της σελίδας, μπορείτε να ακολουθήσετε μερικά βήματα:

  • Συμπίεση εικόνων
  • Συμπύκνωση κώδικα HTML, CSS και JavaScript
  • Χρήση δικτύου διανομής περιεχομένου (CDN)

Μπορείτε επίσης να επενδύσετε σε υπηρεσίες βελτιστοποίησης ταχύτητας σελίδας, οι οποίες βοηθούν εσάς και την εσωτερική σας ομάδα ανάπτυξης να ανακτήσετε πολύτιμο χρόνο. Αντί να ανησυχείτε για την ταχύτητα του ιστότοπού σας, έχετε μια αξιόπιστη εταιρεία να διαχειρίζεται και να μεγιστοποιεί την ταχύτητά σας για εσάς.

Προσιτότητα

Η δημιουργία ενός προσβάσιμου ιστότοπου δεν σημαίνει μόνο την αποφυγή εξαψήφιου προστίμου – αφορά επίσης την παροχή σε κάθε άτομο που επισκέπτεται τον ιστότοπό σας τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τον ιστότοπό σας. Θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο που μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε, επειδή αυτό είναι το είδος της επιχείρησης σας.

Όσον αφορά την τήρηση των προτύπων που ορίζονται από τα Πρότυπα του Νόμου για τους Αμερικανούς με Αναπηρίες (ADA) για προσιτή σχεδίαση, υπάρχουν πολλές απαιτήσεις που πρέπει να πληρούνται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότερες εταιρείες επενδύουν σε υπηρεσίες ή εργαλεία συμμόρφωσης ADA.

Εάν έχετε έναν ιστότοπο WordPress, για παράδειγμα, υπάρχουν πολλά διαθέσιμα πρόσθετα.

Είτε επιλέξετε να συνεργαστείτε με έναν πάροχο υπηρεσιών είτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο, θέλετε να ξεκινήσετε το συντομότερο δυνατό.

Όσο περισσότερο περιμένει η επιχείρησή σας να ενεργήσει σύμφωνα με αυτήν την τάση σχεδιασμού ιστοσελίδων, τόσο περισσότερο ο ιστότοπός σας παραμένει άχρηστος σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Απλότητα

Το ακούτε εδώ και χρόνια — «κρατήστε το σχέδιό σας απλό».

Αλλά για το σχεδιασμό ιστοσελίδων του 2022, είναι ζωτικής σημασίας. Οι χρήστες δεν έχουν πλέον τον χρόνο (ή την υπομονή) να ανακατευτούν σε έναν περίπλοκο ιστότοπο με ασαφή πλοήγηση ή αργή φόρτωση σελίδων λόγω μεγάλων γραφικών κίνησης. Το μέλλον του web design είναι απλό, και όταν λέμε απλό, εννοούμε με κάθε τρόπο.

Ρίξτε μια ματιά στην αρχική σελίδα των Starbucks, ένα παράδειγμα σχεδιασμού εταιρικού ιστότοπου — λίγα μόνο χρώματα, όχι πολλά διακοσμητικά στοιχεία.

Είναι ένα όμορφο, αισθητικά ευχάριστο μόκα latte λευκής σοκολάτας και νόστιμο πανίνι. Με κάνει να θέλω να μπω στο τοπικό μου κατάστημα και για τα δύο αυτά είδη αμέσως, οπότε αυτό το απλοϊκό σχέδιο ιστού κάνει τη δουλειά του.

Και η πλοήγηση;

Είναι επίσης εξαιρετικά απλό — στην πραγματικότητα, έχει μόνο τρεις επιλογές!

Πώς μπορώ να ενσωματώσω την απλότητα στον ιστότοπό μου;

Προσπαθήστε να απλοποιήσετε αυτούς τους τομείς του ιστότοπού σας για να προσφέρετε καλύτερη εμπειρία χρήστη και να πέσετε αβίαστα στο μέλλον του σχεδιασμού ιστοσελίδων:

  • Η πλοήγησή σας
  • Τα γραφικά σας
  • Η αρχική σας σελίδα
  • Το χρωματικό σας σχέδιο

Εικονογραφήσεις

Φυσικά, μια φωτογραφία της ομάδας σας στο happy hour είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε μια προσωπική πινελιά στον ιστότοπό σας, αλλά όταν εξετάζουμε τις τάσεις του σχεδιασμού ιστοσελίδων για το 2022, αυτή η ανάλαφρη φωτογραφία μπορεί να μην την κόψει. Αντίθετα, πολλές εταιρείες έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν εικονογραφήσεις στις σελίδες του ιστότοπού τους.

Αυτό όχι μόνο δίνει μια μοντέρνα εμφάνιση, αλλά κάνει και τις σελίδες του ιστότοπού σας μοναδικές.

Οι χρήστες θα θυμούνται τον ιστότοπό σας επειδή δεν διαθέτουν την ίδια σκηνοθετημένη φωτογραφία με τους υπαλλήλους σας να χαμογελούν αυτί σε αυτί. Όταν χρησιμοποιείτε μια εικόνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χρώματα της επωνυμίας σας και να την κάνετε όσο το δυνατόν λεπτομερέστερη για να δώσετε την ακριβή αίσθηση που επιθυμείτε.

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα είναι η εταιρεία σκηνών πολυτελείας, Pitch.

Ελέγξτε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν προσαρμοσμένες απεικονίσεις για να δημιουργήσουν την ακριβή ατμόσφαιρα που θέλουν για τον ιστότοπό τους.

Χρησιμοποιούν επίσης τα χρώματα της επωνυμίας τους για να την κάνουν προσωπική και ολόκληρη η αρχική σελίδα έχει μια αίσθηση εξωτερικού χώρου — ιδανική για έναν ιστότοπο που πωλεί σκηνές. Φανταστείτε πόσο βαρετή θα ήταν αυτή η αρχική σελίδα αν παρουσίαζαν φωτογραφίες των κατασκευαστών σκηνών τους στη γραμμή παραγωγής.

Αυτές οι απλές, καθαρές εικόνες προσθέτουν μια προσαρμοσμένη μοντέρνα αίσθηση. Όσον αφορά τις τάσεις στο σχεδιασμό ιστοσελίδων για το 2022, σχεδιάστε να δείτε πολύ περισσότερες εικονογραφήσεις!

Πώς μπορώ να ενσωματώσω εικονογραφήσεις στον ιστότοπό μου;

Πρώτα και κύρια, εάν οι εικόνες δεν ταιριάζουν στο τρέχον στυλ του ιστότοπού σας, δεν χρειάζεται να αισθάνεστε την πίεση για να τις προσθέσετε. Ωστόσο, εάν κάνετε rebranding και θέλετε να επιλέξετε μια μοντέρνα εμφάνιση, οι εικονογραφήσεις είναι ένας φανταστικός τρόπος για να το κάνετε.

Τα GIF ως γραφικά

Οι μέρες που απλώς ενσωματώνετε μια φωτογραφία στοκ στο περιεχόμενό σας έχουν περάσει – αν το κάνετε αυτό, οι αναγνώστες θα βαρεθούν πολύ πριν προλάβουν να διαβάσουν τις σελίδες σας. Μια σημαντική τάση σχεδιασμού ιστοσελίδων για το 2022 είναι η ενσωμάτωση GIF στο περιεχόμενό σας.

Όχι μόνο βοηθούν τους χρήστες να προσελκύσουν τους χρήστες και τους κρατούν στις σελίδες σας περισσότερο, αλλά προσθέτουν επίσης ένα μοναδικό στοιχείο σχεδίασης που οδηγεί σε καλύτερη εμπειρία χρήστη. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα GIF εντός του περιεχομένου της σελίδας.

Κινούμενα σχέδια

Παρόμοια με τα GIF στο περιεχόμενό σας, μια αναδυόμενη τάση σχεδιασμού ιστοσελίδων για το 2022 είναι τα κινούμενα σχέδια.

Όχι μόνο περισσότεροι ιστότοποι υιοθετούν κινούμενα σχέδια στο περιεχόμενό τους με τη μορφή GIF, αλλά χρησιμοποιούν επίσης κινούμενα σχέδια στην αρχική τους σελίδα, σε παροτρύνσεις για δράση και πολλά άλλα.