TOP

Οι κορυφαίες τάσεις στο σχεδιασμό ιστοσελίδων που πρέπει να προσέξετε το 2022

WD

Η πρώτη εντύπωση είναι η τελευταία εντύπωση. Κατά τη δημιουργία ενός ιστότοπου, πρέπει να εντυπωσιάσετε τους επισκέπτες σας, διαφορετικά προσκαλείτε υψηλά ποσοστά εγκατάλειψης. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο με πολλές πληροφορίες και ο ιστότοπός σας πρέπει να προσελκύει θεατές. Το πιο σημαντικό, θα πρέπει να χρησιμοποιεί το περιεχόμενό σας.

Για αυτό, πρέπει να ακολουθήσετε θεμελιώδεις ιδέες σχεδίασης ιστοσελίδων. Πρέπει να το κάνετε ελκυστικό και φιλικό προς τον χρήστη. Πρέπει να έχει όλες τις ισχύουσες λεπτομέρειες για να πει την ιστορία σας. Και τέλος, το σχέδιο δράσης για τον σχεδιασμό ιστοσελίδων πρέπει να είναι ενθαρρυντικό.

Σκοτεινή λειτουργία

Η σκοτεινή λειτουργία είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τάσεις στο σχεδιασμό ιστοσελίδων. Παρέχει έναν ιστότοπο χαμηλής αντίθεσης στον οποίο μπορείτε εύκολα να περιηγηθείτε σε περιβάλλον χαμηλού φωτισμού. Σας βοηθά επίσης να επισημάνετε τους τύπους περιεχομένου.

Μερικοί άλλοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να το επιλέξετε περιλαμβάνουν:

  • Η σκοτεινή λειτουργία λειτουργεί ως εξοικονόμηση μπαταρίας.
  • Δίνει στη συσκευή σας μια αναζωογονητική και σύγχρονη εμφάνιση.
  • Τα μάτια σας δεν αγχώνονται όταν χρησιμοποιείτε μια συσκευή σε περιβάλλον χαμηλού φωτισμού.

Διανυσματική τέχνη

Μπορούμε πάντα να προσθέσουμε αποκλειστικά γραφικά στον ιστότοπό σας για να βελτιώσουμε την εμφάνισή του. Δεν σημαίνει ότι θα αυξήσουμε τον χρόνο φόρτωσης και την ποιότητά του. Εδώ εμφανίζεται η διανυσματική τέχνη.

Η μορφή SVG του αρχείου δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κλιμακώσουν τα γραφικά με βάση τις απαιτήσεις τους, ενώ παράλληλα συμβαδίζουν με την αρχική ποιότητα γραφικών.

Κινούμενα σχέδια Parallax

Η Parallax είναι μια οπτική οπτασία που βλέπουμε στην καθημερινότητά μας. Εμφανίζεται όταν τα κοντινά αντικείμενα φαίνεται να μετατοπίζονται πιο γρήγορα από τα μακρινά αντικείμενα. Το φαινόμενο παράλλαξης σε ιστότοπους και σελίδες προορισμού φαίνεται πολύ αληθινό.

Μετατρέπει την οθόνη της οθόνης του υπολογιστή σε σκηνή. Κατά την περιήγηση στις σελίδες, δίνει στους χρήστες μια μαγική γοητεία.

Ενέργειες/εικονίδια δρομέα ή ποντικιού

Ενώ κάνετε κύλιση, ο κέρσορας σας αλλάζει σχήμα και χρώμα και αυτό δημιουργεί μια εντυπωσιακή ελκυστικότητα. Αυτό δίνει στους χρήστες μια μοναδική αίσθηση κατά την περιήγηση στις σελίδες.

Χρωματικός συνδυασμός ντεγκραντέ

Οι χρήστες αγαπούν τα ιδιαίτερα και εφευρετικά, ελκυστικά σχέδια.

Όσον αφορά τα χρώματα, υπάρχουν πολλά από αυτά. Οι διαβαθμίσεις απλώς παρουσιάζουν τις αποχρώσεις με έναν πολύ μοναδικό τρόπο. Προσφέρουν περισσότερα περιθώρια δημιουργικότητας. Η χρήση χρωμάτων ντεγκραντέ είναι μια πολύ καλή επιλογή ακόμα κι αν θέλετε το σχέδιό σας να ξεχωρίζει. Η κλίση δημιουργεί μια ψευδαίσθηση κίνησης. Μπορεί να ονομαστεί ως αναλογικό σχέδιο ιστού κίνησης χωρίς τη χρήση κινούμενων εικόνων.

Συμπέρασμα

Προσέξτε αυτά τα μοντέρνα σχέδια ιστοτόπων για να κάνουν τις σελίδες σας αποτελεσματικές, αποδοτικές, οπτικά ζωντανές και εντυπωσιακές για να αυξήσετε τη βελτίωση των χρηστών σας.