TOP

Προσεχείς τάσεις σχεδίασης ιστοσελίδων και έμπνευση ιστοτόπων για το 2022

WD

Η νέα χρονιά είναι εδώ και εξερευνούμε τις επερχόμενες τάσεις στο σχεδιασμό ιστοσελίδων για το 2022. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τους ιστότοπους που έχετε δει τους τελευταίους μήνες. Υπάρχει πιθανώς μια χούφτα που σας έχει κολλήσει με βάση τη φιλική προς το χρήστη διεπαφή και την ελκυστική διάταξη. Το ίδιο ισχύει και για ιστοτόπους με τρομερή εμπειρία χρήστη — μένουν μαζί σας και μπορεί ακόμη και να σας αφήσουν ένα αρνητικό συναίσθημα για την επωνυμία.

Αφού συγκεντρώσαμε σύγχρονα παραδείγματα ιστοτόπων και πραγματοποιήσαμε τη δική μας έρευνα UX, αρχίσαμε να βλέπουμε μοτίβα. Στον σημερινό απέραντο και κορεσμένο διαδικτυακό κόσμο, η εκπληκτική εμπειρία χρήστη και η δημιουργική σχεδίαση ιστοσελίδων δεν είναι απλώς ωραία πρόσθετα πράγματα. είναι αναμενόμενα και απαραίτητα για να είναι επιτυχής ένας ιστότοπος.

Αφιερώσαμε χρόνο για να επισημάνουμε τις τάσεις του σχεδιασμού ιστοτόπων του 2022 που έχουν σημαντικό αντίκτυπο στον διαδικτυακό κόσμο. Είναι σημαντικό να επισημάνουμε το εξειδικευμένο έργο σχεδιασμού που τράβηξε την προσοχή μας και έχουμε συμπεριλάβει μερικά παραδείγματα που δημιουργήθηκαν από τη δική μας βραβευμένη ομάδα σχεδίασης ιστοσελίδων. Ακολουθήστε καθώς μοιραζόμαστε την έμπνευση για το σχεδιασμό ιστοσελίδων και προσφέρουμε πληροφορίες σχετικά με τις αναδυόμενες τάσεις σχεδιασμού ιστοτόπων του 2022.

Mirco Animations Προσθέστε βάθος στη σχεδίαση ιστοσελίδων

Αν και τα μικρά κινούμενα σχέδια δεν είναι κάτι καινούργιο στο σχεδιασμό ιστοσελίδων, αναμένουμε ότι αυτή η τάση θα αυξηθεί το 2022. Οι λεπτές κινήσεις ζωντανεύουν έναν ιστότοπο, κάτι που με τη σειρά του μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες μια πιο ενδιαφέρουσα εμπειρία. Αυτά τα μικροκινούμενα σχέδια και τα σχέδια μπορούν επίσης να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να τονιστούν σημαντικά σημεία μιας σελίδας και να κατευθύνουν την προσοχή του χρήστη ανάλογα.

Όταν η δημιουργική μας ομάδα συνέταξε ένα νέο σχέδιο ιστού για το ASK Resource Center, έναν οργανισμό που υποστηρίζει οικογένειες παιδιών με ειδικές ανάγκες, χρησιμοποιήσαμε μικροκινούμενα σχέδια στην αρχική του σελίδα για να απεικονίσουμε διακριτικά τις κοινότητες που εξυπηρετούν.

Εικονογραφημένο Web Design το 2022

Οι ιστοσελίδες που αντικαθιστούν τη φωτογραφία με εικονογραφήσεις γίνονται μια δημοφιλής τάση σχεδιασμού. Ένας από τους κύριους λόγους είναι ότι οι εικονογραφημένες εικόνες έχουν συνήθως μικρότερα μεγέθη αρχείων και φορτώνουν γρηγορότερα από τη φωτογραφία. Με τη συνεχή ώθηση της Google για γρήγορους χρόνους φόρτωσης μέσω των μετρήσεων εμπειρίας της σελίδας Core Web Vitals, περισσότεροι σχεδιαστές ιστού και προγραμματιστές αναζητούν τρόπους για να επιταχύνουν τις ιστοσελίδες.

Οι εικονογραφήσεις μπορούν επίσης να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απεικονίσετε μια ιδέα που μπορεί να είναι πιο δύσκολο να μεταδοθεί από μια φωτογραφία. Οι ιστοσελίδες που εστιάζουν σε μια υπηρεσία ή μια αιτία και δεν έχουν συγκεκριμένες εικόνες προϊόντων μπορούν να επωφεληθούν από καλοδουλεμένες εικόνες για να μεταφέρουν μια ιδέα.

Τέλος, μια προσαρμοσμένη, μοναδική απεικόνιση που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον Ιστό μπορεί να είναι ένας φανταστικός τρόπος για να τραβήξετε την προσοχή και τη φαντασία των χρηστών. Το να ξοδέψετε τον επιπλέον χρόνο και τον προϋπολογισμό σε μια υψηλής ποιότητας, πρωτότυπη απεικόνιση, όχι μόνο σε μια ανακυκλωμένη απεικόνιση αποθεμάτων, μπορεί να ωφεληθεί πολύ.

Ο πρόσφατος ιστότοπος βιντεοπαιχνιδιών Firewatch χρησιμοποιεί τολμηρές αλλά απλές απεικονίσεις για να αποτυπώσει την αίσθηση του παιχνιδιού. Ως μπόνους, το animation parallax προσθέτει ένα φανταστικό εφέ βάθους καθώς ο χρήστης κάνει κύλιση προς τα κάτω στη σελίδα.

Τάσεις σχεδίασης ιστοσελίδων σε Dark Mode και Low Light UX

Ορισμένες εταιρείες αρχίζουν να προσφέρουν εκδόσεις σκοτεινής λειτουργίας του ιστότοπού τους και πιστεύουμε ότι αυτή η τάση σχεδιασμού ιστοτόπων θα συνεχίσει να αυξάνεται το 2022. Η σκοτεινή λειτουργία, η νυχτερινή βάρδια και άλλες επιλογές διεπαφής χρήστη χαμηλού φωτισμού παρέχουν στους χρήστες έναν ιστότοπο ή μια εφαρμογή χαμηλής αντίθεσης που είναι ευκολότερο να το δει κανείς σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού. Στον ιστότοπό τους, το Brazilian design studio estudio/nk χρησιμοποιεί έναν κολλώδη διακόπτη από φως σε σκοτάδι που εμφανίζεται σε κάθε σελίδα ιστότοπου, επιτρέποντας στους χρήστες να εναλλάσσονται μεταξύ φωτεινής και σκοτεινής έκδοσης καθώς κάνουν κύλιση σε διαφορετικές σελίδες. Η ομάδα μας πιστεύει ότι η δημοτικότητα των διακοπτών εναλλαγής σκοτεινής λειτουργίας σε ιστότοπους θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερα ασπρόμαυρα σχέδια ιστού το 2022.

Μονόχρωμες τάσεις σχεδίασης ιστοσελίδων

Ο μονόχρωμος σχεδιασμός ιστοτόπων είναι μια τάση που κερδίζει έλξη πρόσφατα και αναμένουμε ότι θα συνεχιστεί μέχρι το 2022. Αυτό το στυλ μπορεί να δημιουργήσει μια καθαρή, απλή εμφάνιση και προκαλεί στοιχεία που περιέχουν χρώμα να τραβήξουν την προσοχή του χρήστη. Αυτός ο σχεδιασμός μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός εάν ο οργανισμός σας εστιάζει στη δημιουργία αλληλεπίδρασης με μια σημαντική παρότρυνση για δράση.

Η διαδικτυακή ασφαλιστική λύση Lemonade χρησιμοποιεί μονόχρωμη σχεδίαση για να δημιουργήσει αποτελεσματικά ένα ελκυστικό σχέδιο και να ωθήσει τους χρήστες σε σημαντικές πληροφορίες και ενέργειες.

Μοντέρνος Μινιμαλισμός: Απλή έμπνευση σχεδίασης ιστοσελίδων

Όχι μόνο ο μοντέρνος σχεδιασμός είναι αισθητικά ευχάριστος, αλλά πολλά σύγχρονα παραδείγματα ιστοτόπων προσφέρουν μια απλή και βελτιωμένη εμπειρία χρήστη. Αυτή η εταιρεία καθαρισμού με έδρα τη Νέα Υόρκη, Obosho, έχει πολύ μίνιμαλ σχεδιασμό που αναδεικνύει τη διασκεδαστική, παιχνιδιάρικη επωνυμία της. Δεν υπάρχουν φανταχτερά χαρακτηριστικά που να αποσπούν την προσοχή των επισκεπτών από την επίτευξη του στόχου τους να βρουν περισσότερες πληροφορίες ή να κλείσουν ένα ραντεβού και είναι εύκολο για τους χρήστες για να βρείτε σχετικές πληροφορίες σε αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί επίσης μια παραλλαγή της πλοήγησης με χάμπουργκερ, μια κοινή τάση σχεδιασμού ιστοσελίδων UX για ιστότοπους για κινητές συσκευές. Αν και δεν συνιστούμε πάντα αυτό το στυλ πλοήγησης για την επιτραπέζια έκδοση ενός σχεδίου ιστού, σίγουρα ενισχύει το μινιμαλιστικό αποτέλεσμα αυτού του απλού ιστότοπου.

Τα λεπτομερή υποσέλιδα θα ξεχωρίσουν τα σχέδια ιστού το 2022

Με την πάροδο των ετών, τα υποσέλιδα ιστοτόπων συχνά παραβλέπονται ή αφήνονται έξω από τη συνολική σχεδίαση ιστού – μέχρι τώρα. Μια τάση σχεδίασης ιστοσελίδων που προκαλεί πάταγο είναι «ενισχύσεις υποσέλιδου». Αυτό που κάποτε χρησιμοποιήθηκε για την παροχή πληροφοριών επικοινωνίας ή μια φόρμα εγγραφής έχει μετατραπεί σε ένα χώρο για να περιλαμβάνει πρόσθετα στοιχεία της αρχικής σελίδας. Το 360gardalife έχει κάνει φανταστική δουλειά παρουσιάζοντας αυτή την τάση. Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα, έχουν ενσωματώσει πρόσθετα στοιχεία στο χώρο του υποσέλιδου και τώρα αισθάνεται ότι περιλαμβάνει τη συνολική σχεδίαση ιστού.

Σχέδια με βάθος και διάσταση

Οι σχεδιαστές μας ανέπτυξαν αυτόν τον ιστότοπο γεμάτο σκιές και διαφορετικά χρώματα για να προσθέσουν βάθος και να δώσουν σε αυτόν τον κόμβο στεγαστικών δανείων μια πιο περίπλοκη εμφάνιση. Πιστεύουμε ότι τα επίπεδα σχέδια που φαίνονται τρισδιάστατα είναι πιο ελκυστικά οπτικά και μερικές φορές οδηγούν τους χρήστες στο επόμενο βήμα της διαδικασίας πωλήσεων. Μερικές από τις πιο κοινές τεχνικές επίπεδης σχεδίασης 2.0 για να προσθέσετε περισσότερο βάθος στα σχέδια ιστού περιλαμβάνουν τη χρήση σκιών, διαβαθμίσεων ή δίχρωμων συνδυασμών χρωμάτων, όπως το παραπάνω παράδειγμα έμπνευσης σχεδίασης ιστότοπου.

Το Creative Color Branding ως τάση σχεδιασμού ιστοτόπων για το 2022

Μια άλλη τάση σχεδιασμού ιστοσελίδων του 2022 που λατρεύουμε είναι η εμφάνιση πολλαπλών χρωμάτων επωνυμίας. Εταιρείες όπως η Camden Town Brewery προχωρούν προς μια νέα σχεδίαση ιστοτόπου που έχει επωνυμία με βάση τη σελίδα ή το προϊόν και το χρώμα αλλάζει όταν ο χρήστης πλοηγείται και αλληλεπιδρά με στοιχεία στη σελίδα. Αυτός ο σχεδιασμός ιστού βοηθά τον χρήστη να πλοηγηθεί στον ιστότοπο και δημιουργεί υποσυνείδητους συσχετισμούς με σελίδες προϊόντων ή υπηρεσιών που βασίζονται αποκλειστικά σε έγχρωμες ενδείξεις. Ρίξτε μια ματιά στον υπέροχο ιστότοπό τους για έμπνευση σχεδιασμού ιστοσελίδων για έγχρωμη επωνυμία!

Μεταφέρετε το σχεδιασμό ιστοσελίδων σας στο επόμενο επίπεδο

Εάν η επιχείρησή σας είναι έτοιμη να ανεβάσει τον σχεδιασμό ιστοσελίδων σας σε νέα ύψη, ακολουθήστε της συμβουλές μας!.