TOP

Συμβουλές για να μεταφέρετε το σχεδιασμό ιστοσελίδων σας από το καλό στο εξαιρετικό

WD

Όσον αφορά το σχεδιασμό ιστοσελίδων, όλοι θέλουν να δημιουργήσουν έναν αποτελεσματικό ιστότοπο που θα εντυπωσιάσει πιθανούς πελάτες και πελάτες. Τι σημαίνει όμως αυτό ακριβώς στην πράξη;

Εδώ στην Πληροφορική, ειδικευόμαστε στη δημιουργία καθηλωτικών, ελκυστικών ιστοσελίδων που συγχωνεύουν τη μορφή και τη λειτουργία. Ο στόχος είναι να δημιουργήσετε μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη που να οδηγεί τις μετατροπές. Σε τελική ανάλυση, τι ωφελεί ένας φανταχτερός ιστότοπος εάν δεν κινεί τη βελόνα για την επιχείρηση ή τον οργανισμό σας;

Διατηρήστε το εστιασμένο και ελάχιστο

Γράψαμε πριν από λίγους μήνες για το πώς ο μινιμαλισμός περνάει στιγμές στον κόσμο του σχεδιασμού ιστοσελίδων, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, πάντα αναρωτιόμασταν γιατί δεν έχει γίνει περισσότερο δημοσιότητα.

Αφαιρώντας τα περιττά στοιχεία και εισάγοντας πολύ λευκό χώρο, θα εξαλείψετε τους περισπασμούς και θα κρατήσετε τους χρήστες εστιασμένους στο μήνυμα ή την εμπειρία που θέλετε να μεταφέρετε. Απλές παλέτες χρωμάτων και έντονες επισημάνσεις (που χρησιμοποιούνται με σύνεση) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καθοδηγήσουν το βλέμμα του χρήστη, ενώ τα μπλοκ κειμένου με επίκεντρο το SEO, σε μέγεθος μπουκί διατηρούν τις σελίδες με δυνατότητα σάρωσης και αναζήτησης.

Καθώς ο κόσμος μεταβαίνει στα κινητά, τα μινιμαλιστικά σχέδια ταιριάζουν ιδιαίτερα σε μικρότερες οθόνες. Δείτε πόσα μπορείτε να αφαιρέσετε από το επόμενο πρωτότυπο web σας—μπορεί να διαπιστώσετε ότι μπορείτε να εξαλείψετε ολόκληρες σελίδες ή ενότητες και να συνεχίσετε να μεταδίδετε το μήνυμα σας.

Οι σταθερές κεφαλίδες είναι μέσα

Αναζητώντας συγκεκριμένα στοιχεία σελίδας, οι σταθερές κεφαλίδες είναι μία από εκείνες τις λεπτομέρειες στίλβωσης που ανεβάζουν ένα σχέδιο ιστού στο επόμενο επίπεδο. Αυτά τα στοιχεία, που μερικές φορές ονομάζονται αυτοκόλλητες κεφαλίδες, κάνουν κύλιση μαζί με τη σελίδα, διατηρώντας πάντα την κεφαλίδα, την πλοήγηση και τους συνδέσμους κοινωνικής δικτύωσης σε κοντινή απόσταση.

Eίναι εξαιρετικά από άποψη χρηστικότητας και μπορούν να ενθαρρύνουν την εξερεύνηση επειδή «επιτρέπουν στους επισκέπτες να εξερευνήσουν έναν ιστότοπο χωρίς να ανησυχούν μήπως χαθούν ή χάσουν τη θέση τους». Αυτό σημαίνει περισσότερο χρόνο στον ιστότοπο, περισσότερη αφοσίωση και, τελικά, περισσότερες μετατροπές.

Τα Ρυθμιστικά Hero έχουν βγει

Από την άλλη πλευρά, το πολύ κακοποιημένο ρυθμιστικό του ήρωα – ένα μεγάλο περιστρεφόμενο στοιχείο σχεδίασης με πολλές θέσεις και μεγάλες εικόνες – τελικά βγήκε.

Μια συχνά αναφερόμενη μελέτη από τον Erik Runyon έδειξε ότι μόνο ένα μικρό κλάσμα επισκεπτών (1-3%) ασχολήθηκε με ρυθμιστικά ηρώων σε αρκετούς ιστότοπους της Norte Dame σε μια περίοδο έξι μηνών το 2013.

Αντί για ένα στοιχείο ολίσθησης ήρωα, συνιστά η σελίδα προορισμού ή ηρώων σας να έχει μια ισχυρή πρόταση αξίας στην κορυφή και να ξεκινά από την αρχή τον χρήστη στο βιωματικό του ταξίδι.

«Οι χρήστες αυτές τις μέρες σχεδόν αμέσως αρχίζουν να κάνουν κύλιση ή σάρωση μόλις φορτώσει η σελίδα», προσθέτει. “Μην χάνετε χρόνο προσπαθώντας να τους κάνετε να ασχοληθούν με ένα μεγάλο, ξεπερασμένο ρυθμιστικό.”

Το ενσωματωμένο βίντεο είναι απαραίτητο

Το ενσωματωμένο βίντεο «είναι πραγματικά μεγάλο», οι μελέτες έχουν δείξει ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα των ανθρώπων προτιμούν να παρακολουθήσουν ένα βίντεο παρά να διαβάσουν μια ιστοσελίδα για να μάθουν για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία.

Μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτό δημιουργώντας επεξηγηματικά βίντεο που αναλύουν τη μεγάλη υπηρεσία της εταιρείας σας ή μια μεγάλη ιδέα σε μικρό χρονικό διάστημα (ένα λεπτό ή λιγότερο).

Ανεβάστε το στο YouTube και στα κοινωνικά σας κανάλια, προσθέστε λίγο κείμενο πλούσιο σε SEO στις περιγραφές και, στη συνέχεια, ενσωματώστε το σε ολόκληρο τον ιστότοπο σας. Θα προσεγγίσετε νέα μέλη κοινού που δεν θα είχατε μόνο με κείμενο.

Προσθέστε μη παρεμβατικές ακμές σχεδίασης

Αναζητήστε τρόπους για να ενσωματώσετε λεπτές σχεδιαστικές πινελιές, λεπτές γραμμές, βασικά σχήματα, μικρό κείμενο, κινούμενες εικόνες λεπτών κινήσεων στον τελικό σας ιστότοπο. Δεν πρέπει να αφαιρούν από τα κύρια στοιχεία σας, αλλά μάλλον να υποστηρίζουν και να συνδέουν αυτά τα στοιχεία για να δημιουργήσουν μια αίσθηση ροής.

Αυτές οι μικρές ακμές σχεδίασης μπορούν να βοηθήσουν τους χρήστες να καθοδηγήσουν τη σελίδα σας και να κάνουν τα πάντα να αισθάνονται πιο εκλεπτυσμένα και αξιόπιστα. «Είναι επίσης πιο διασκεδαστικό να εξερευνάς έναν ιστότοπο που έχει σκόπιμα σχεδιαστικά στοιχεία».

Υπάρχει πολλή έρευνα, δοκιμές και γνώσεις για τη δημιουργία ενός ιστότοπου υψηλής απόδοσης, αλλά αυτά τα πέντε σημεία είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη βελτίωση του σχεδιασμού ιστού σας ή χρειάζεστε βοήθεια για να ξεκινήσετε, επικοινωνήστε σήμερα είμαστε πάντα στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε αυτά που γνωρίζουμε.