TOP

Συμβουλές σχεδίασης ιστοσελίδων για το 2022

WD

Η αξιοπιστία του ιστότοπου σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εμφάνιση του – και, ναι, μια κακή εμπειρία χρήστη θα μπορούσε να σας κοστίσει πιθανούς πελάτες. Η λειτουργικότητα και η χρηστικότητα του ιστότοπου σας είναι απίστευτα σημαντικές, αλλά δεν μπορείτε να αφήσετε το σχεδιασμό να πάρει πίσω μέρος. Τα χρώματα φόντου, τα κενά και άλλα οπτικά στοιχεία πρέπει να συνεργαστούν για να γίνουν το σκηνικό της επωνυμίας της εταιρείας σας. Καθώς προχωράμε σε μια νέα χρονιά, λάβετε υπόψη αυτές τις συμβουλές σχεδιασμού ιστοσελίδων για το 2022 για να αναβαθμίσετε την εμφάνιση και την αίσθηση του ιστότοπου σας.

Οι τάσεις της τεχνολογίας αλλάζουν συνεχώς (γι’ αυτό οι σχεδιαστές ιστοσελίδων μας παραμένουν τόσο απασχολημένοι). Δεν έχετε παρά να κοιτάξετε τα τελευταία χρόνια για να δείτε πώς έχουν εξελιχθεί τα στοιχεία σχεδίασης και τα χαρακτηριστικά του ιστότοπου. Το μινιμαλιστικό στυλ του σήμερα έρχεται σε αντίθεση με το σχεδιασμό, το κείμενο και τους γεμάτους δυνατότητες ιστοσελίδων της δεκαετίας του 2000 και του 2010.

Μείωση Τριβής

Δεδομένου ότι η σαφής, καθαρή σχεδίαση είναι ο βασιλιάς αυτή τη στιγμή, θα θέλετε να αποφύγετε την ενσωμάτωση πάρα πολλών οπτικών στοιχείων που ανταγωνίζονται για την προσοχή. Πολύπλοκα κινούμενα σχέδια και υπερβολική αντιγραφή, υφή, χρώματα και τυπογραφία δημιουργούν μια πολυάσχολη ιστοσελίδα. Ένας αληθινός μινιμαλιστικός ιστότοπος αφαιρεί οτιδήποτε θα αποσπούσε την προσοχή από το θέμα του ιστότοπου σας. Μπορείτε να βελτιώσετε το σχέδιό σας βρίσκοντας μια ολοκληρωμένη εστίαση και τονίζοντας το αντί να ενσωματώνετε περισσότερα χαρακτηριστικά.

H ανάπτυξη των Micro-Animations

Τα βίντεο είναι και θα συνεχίσουν να αγαπιούνται από τους χρήστες. Ωστόσο, πάρα πολλά κλιπ μπορεί να επιβραδύνουν τον ιστότοπό σας τρομερά, κάτι που είναι ένας λόγος που τα GIF και άλλες μορφές μίκρο-αλληλεπιδράσεων είναι δημοφιλή. Μπορεί να μην είναι σε θέση να μεταδώσουν την ιστορία της επωνυμίας σας ή να δώσουν οδηγίες βήμα προς βήμα για το πώς να χρησιμοποιήσετε το προϊόν ή την υπηρεσία σας (αποθηκεύστε αυτές τις ιδέες για βίντεο), αλλά μπορεί να είναι ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο για να παρακινήσετε τους επισκέπτες του ιστότοπου να αναλάβουν δράση.

Χρωματικές Παλέτες

Ένας μινιμαλιστικός σχεδιασμός δεν χρειάζεται να είναι βαρετός. Ένας φωτεινός, τολμηρός συνδυασμός χρωμάτων μπορεί να κάνει τον ιστότοπό σας να ξεχωρίζει χωρίς να βασίζεται σε εντυπωσιακά, υπερκορεσμένα χαρακτηριστικά. Ακόμη και μια μοναδική σκιά αντίθεσης σε ένα κατά τα άλλα μονόχρωμο σχέδιο μπορεί να έχει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Δεν πρέπει όλα τα κενά διαστήματα να είναι λευκά!

Παράλλαξη-Κύλιση

Αυτή η τεχνική κάνει το φόντο να κινείται πιο αργά από το περιεχόμενο στο προσκήνιο, το οποίο δημιουργεί επίπεδα και βάθη μέσα στο σχέδιό σας και ένα επίπεδο οπτικής ιεραρχίας. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, μπορεί επίσης να βοηθήσει να επιστήσει την προσοχή στην παρότρυνση για δράση και τις φόρμες.

Συμπληρωματικές Συμβουλές

Δεν είναι εφικτό ή οικονομικά αποδοτικό να ανακαλύπτετε ξανά τον τροχό συνεχώς, επομένως θα θέλετε να δημιουργήσετε ένα καλό σχέδιο που θα σας κρατήσει για μερικά χρόνια. Αν και οι παραπάνω τάσεις είναι μεγάλες αυτή τη στιγμή, τα ακόλουθα θα είναι σχετικά και ελκυστικά για τους επισκέπτες του ιστότοπου για τα επόμενα χρόνια.

  • Συμπεριλάβετε λειτουργίες διαθεσιμότητας και προσβασιμότητας, όπως πλοήγηση με πληκτρολόγιο, υπότιτλοι για περιεχόμενο βίντεο και εναλλακτικό κείμενο στις εικόνες.
  • Δημιουργήστε ένα αποκριτικό σχέδιο ιστού που εξυπηρετεί την κύλιση αντίχειρα.
  • Χρησιμοποιήστε μια δομή κεφαλίδας H1 στο επάνω μέρος των σελίδων.
  • Δημιουργήστε CTA με συνδέσμους με δυνατότητα κλικ για λήψεις άρθρων, αιτήματα φορμών, μελέτες περιπτώσεων και πολλά άλλα.
  • Δημιουργήστε μια ενότητα (ή ακόμα και μια νέα ιστοσελίδα) για την επισήμανση μαρτυριών.
  • Οι πρωτότυπες φωτογραφίες συνήθως υπερισχύουν των φωτογραφιών στοκ, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιον τύπο εικόνων να αναζητήσετε όταν δεν μπορείτε να αποφύγετε το δεύτερο. Το πιο σημαντικό ζήτημα είναι να βρείτε εικόνες που απεικονίζουν σενάρια πραγματικής ζωής και όχι τυχαίες φωτογραφίες, που ακούγονται με έντονο ύφος.