TOP

Συμβουλές σχεδίασης ιστοσελίδων που αλλάζουν το παιχνίδι το 2022

WD

Το Διαδίκτυο αναπτύσσεται ραγδαία και εξελίσσεται συνεχώς, καθιστώντας δύσκολη την παρακολούθηση των τελευταίων τάσεων. Οι ιστότοποι είναι ένα τέλειο παράδειγμα.

Πριν από δεκαπέντε χρόνια, δεν μπορούσαμε ποτέ να μαντέψουμε τη σημασία της κατασκευής και του σχεδιασμού ενός ιστότοπου για μια επιχείρηση. Ωστόσο, σήμερα, είναι απαραίτητο για την επιτυχία μιας επιχείρησης να συμβαδίζει με τις τάσεις και τις πλατφόρμες.

Εάν προτεραιότητά σας είναι να κερδίσετε και να διατηρήσετε χρήστες στον ιστότοπό σας, πρέπει να ενημερώσετε και να προσαρμοστείτε στις πιο πρόσφατες τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων για να ξεχωρίσετε και να ξεχωρίζετε από τους ανταγωνιστές σας. Για να σας βοηθήσουμε να παρακολουθείτε μερικές από τις πιο πρόσφατες τάσεις στο σχεδιασμό ιστοσελίδων, έχουμε συγκεντρώσει 5 συμβουλές σχεδίασης ιστοσελίδων για εσάς.

Εξατομίκευση

Η εξατομίκευση στο σχεδιασμό ιστοσελίδων είναι η έννοια της παροχής στον ιστότοπό σας προσαρμοσμένες εμπειρίες για κάθε μεμονωμένο χρήστη. Η εξατομίκευση ήταν πάντα μια σημαντική ιδέα στο σχεδιασμό ιστοσελίδων, αλλά η εύρεση νέων και καλύτερων τρόπων βελτίωσης της εμπειρίας χρήστη θα γίνει ακόμη πιο κρίσιμη φέτος.

Για παράδειγμα, καθώς οι αλγόριθμοι βελτιώνονται και γίνονται πιο εξελιγμένοι, προσαρμόζουν τις εμπειρίες των χρηστών με βάση μεμονωμένα δεδομένα περιήγησης. Η εξατομίκευση πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο στο CRM σας, με βάση τη συμπεριφορά των χρηστών ή ακόμα και μέσω μιας αυτοματοποιημένης διαδικασίας (όπως μια καμπάνια μάρκετινγκ μέσω email).

Ο στόχος είναι να κάνετε τους πελάτες σας να αισθάνονται ξεχωριστοί και να τους προσφέρετε μια εμπειρία που ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες τους, και το 2022, αυτό ακριβώς πρέπει να κάνουν οι ιστότοποι για να παραμείνουν σχετικοί.

Κατακερματισμένος σχεδιασμός

Τα κατακερματισμένα σχέδια είναι όταν γραφικά στοιχεία, όπως εικόνες ή τυπογραφία, αναλύονται σε μέρη ή θραύσματα. Αυτά τα μεμονωμένα κομμάτια περιεχομένου στη συνέχεια αναδιατάσσονται με ασυνήθιστο τρόπο για να δημιουργήσουν μια μοναδική εμφάνιση και αίσθηση. Μπορεί να περιλαμβάνει επικαλυπτόμενα στοιχεία, εγκοπές, σχήματα κ.λπ.

Αυτός ο τύπος σχεδίασης ήταν ένα καυτό θέμα στον κόσμο του σχεδιασμού και της ανάπτυξης ιστοσελίδων για αρκετό καιρό. Ωστόσο, αυτό άρχισε πρόσφατα να κερδίζει χρηστικότητα και δημοτικότητα με την εμφάνιση του CSS Grid. Όταν σχεδιάζετε τον ιστότοπό σας έχοντας κατά νου τον κατακερματισμό, χωρίζετε το περιεχόμενο σε ενότητες και παρέχετε στους χρήστες διαφορετικές επιλογές πρόσβασης σε αυτά.

Αυτό δίνει στον χρήστη την εντύπωση ότι υπάρχουν πολλές επιλογές, καθώς μπορεί να δει όλες τις επόμενες σελίδες ταυτόχρονα αντί να περιμένει να φορτώσει ολόκληρη η σελίδα πριν δει την επόμενη.

Αυτή η πρακτική σχεδιασμού ιστοσελίδων δημιουργεί ένα εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα και δημιουργεί μια αίσθηση περιέργειας στους χρήστες για το τι θα ακολουθήσει και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αυξήσετε τον χρόνο επαφής που έχουν με το περιεχόμενό σας.

Μικρο-αλληλεπιδράσεις

Στον σχεδιασμό ιστοσελίδων, οι μικροαλληλεπιδράσεις είναι εκείνες οι μικρές στιγμές που δίνουν στους χρήστες ανατροφοδότηση σχετικά με την κατάσταση των ενεργειών τους. Για παράδειγμα, όταν κάνετε κλικ σε ένα κουμπί, αλλάζει χρώμα ή παρέχει κινούμενα σχέδια για να δείξει ότι έχετε ολοκληρώσει μια ενέργεια.

Μόλις αρχίσετε να το σκέφτεστε, θα παρατηρήσετε αυτές τις μικρο-αλληλεπιδράσεις παντού στο διαδίκτυο, από το YouTube έως το Spotify.

Χρησιμοποιούνται ήδη ευρέως στο διαδίκτυο, αλλά το 2022 γίνονται απόλυτη ανάγκη για τους ιστότοπους, λόγω του απλού γεγονότος ότι κάνουν το περιεχόμενό σας πολύ πιο διασκεδαστικό και φιλικό και δείχνουν ότι δίνετε μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια στην ανάπτυξή σας.

Τεχνολογία Blockchain

Η τεχνολογία Blockchain γίνεται πολύ πιο mainstream φέτος. Το Blockchain επιτρέπει τη διανομή πληροφοριών αλλά όχι την αντιγραφή, καθιστώντας το μοναδικό. Αυτή η τεχνολογία έχει συνέπειες για σχεδόν κάθε κλάδο και ο σχεδιασμός ιστοσελίδων δεν αποτελεί εξαίρεση.

Μία από τις πιο συναρπαστικές ευκαιρίες για την τεχνολογία blockchain στον σχεδιασμό ιστοσελίδων είναι η δημιουργία αποκεντρωμένων εφαρμογών. Αυτές είναι εφαρμογές που υπάρχουν στο blockchain, συνήθως σημαίνει ότι είναι ανοιχτού κώδικα και δεν απαιτούν διακομιστή.

Ωστόσο, η ιδέα της αποκεντρωμένης φιλοξενίας και η υπολογιστική ισχύς που τη συνοδεύει δεν πρέπει να αγνοηθεί καθώς προχωράμε φέτος στον χώρο του σχεδιασμού. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενσωματώσετε τεχνολογίες blockchain στις πρακτικές σχεδιασμού σας φέτος.

3D στοιχεία

Αυτή η συμβουλή ισχύει ιδιαίτερα για οποιονδήποτε έχει κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου ή ελπίζει να πουλήσει κάτι στο διαδίκτυο. Με το λογισμικό τρισδιάστατης μοντελοποίησης, μπορείτε να μετατρέψετε σχεδόν οτιδήποτε στον ιστότοπό σας σε τρισδιάστατη εικόνα ή κινούμενη εικόνα.

Ενσωματώνοντας πιο ρεαλιστικές εικόνες των προϊόντων σας, μπορείτε να αναδείξετε την πραγματική τους κλίμακα και σχήμα και να επιτρέψετε στους χρήστες να δουν όλες τις πλευρές του προϊόντος.

Αυτό βοηθά τους πελάτες να αποκτήσουν μια καλύτερη ιδέα για το τι αγοράζουν, γεγονός που έχει αυξήσει τα ποσοστά μετατροπών για τα ηλεκτρονικά καταστήματα. Επιπλέον, τα τρισδιάστατα στοιχεία δημιουργούν μια αίσθηση βάθους και επιτρέπουν στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με τα προϊόντα με νέους τρόπους. Οι 3D οπτικοποιήσεις προϊόντων θα γίνουν ακόμα πιο περίπλοκες με τις τεχνολογικές εξελίξεις φέτος.

Ως αποτέλεσμα, αυτή η τάση θα αναπτυχθεί και θα διευκολύνει την ενσωμάτωση τρισδιάστατων στοιχείων στο σχεδιασμό ιστοσελίδων σας.

Όταν σκέφτεστε τον τεράστιο αριθμό των ανθρώπων που εργάζονται στο διαδίκτυο αυτή τη στιγμή, δεν είναι περίεργο ότι ο κόσμος του web design αλλάζει και μεγαλώνει συνεχώς.

Πολλοί υπάλληλοι που συνήθως εργάζονταν στα γραφεία τους χρειάστηκε να προσαρμοστούν και να εργαστούν ψηφιακά τα τελευταία δύο χρόνια, αυξάνοντας σημαντικά τη συνολική επισκεψιμότητα στις διαδικτυακές επιχειρήσεις. Αυτό τονίζεται από τον τρόπο με τον οποίο οι πλατφόρμες freelancer έχουν εκραγεί στον σχεδιασμό ιστοσελίδων φέτος, καθώς οι άνθρωποι συνεργάζονται με προγραμματιστές για να κερδίσουν την προσοχή αυτών των πολλών νέων ματιών που εργάζονται εξ αποστάσεως.

Ο αριθμός των ελεύθερων επαγγελματιών έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία δύο χρόνια. Για να κάνετε τον ιστότοπό σας να ξεχωρίζει σε αυτό το ταχέως αναπτυσσόμενο και μεταβαλλόμενο περιβάλλον, πρέπει να προσαρμοστείτε στις τελευταίες τάσεις και να ακολουθήσετε τις βέλτιστες πρακτικές.

Οι χρήστες θα είναι πιο πιθανό να παραμείνουν στον ιστότοπό σας εάν χρησιμοποιείτε στοιχεία που τους αρέσουν, αντί να αφήσετε τον ιστότοπό σας στατικό ή αμετάβλητο από πριν από δύο χρόνια. Ο κόσμος του web design αλλάζει και πρέπει να αλλάξετε μαζί του. Μπορείτε πάντα να λάβετε βοήθεια από τις πιο πρόσφατες συμβουλές σχεδιασμού ιστοσελίδων.