TOP

Σύγχρονες ιδέες για τη σχεδίαση ιστοσελίδας το 2022

WD

Η σχεδίαση της ιστοσελίδας σας είναι υπεύθυνη για την πρώτη εντύπωση ενός χρήστη που έχει επισκεφτεί την ιστοσελίδα σας και η εξαιρετική σχεδίαση της μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε των αριθμό των πωλήσεων. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ενσωματώσετε το σύγχρονο web design.

Λευκός χώρος.

Όταν δύο στοιχεία βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους με λίγο λευκό χώρο αναμεσά τους, τα ανθρώπινα μάτια θα τα βλέπουν ως μία μονάδα. Από την άλλη πλευρά, εάν δύο στοιχεία απέχουν λίγο περισσότερο, τα μάτια σας θα τα δουν χωριστά.

Ο λευκός χώρος επιτρέπει στους επισκέπτες να αναγνωρίσουν την ιεραρχία του ιστότοπού σας. Επομένως η γνώση του τρόπου της χρήσης του λευκού χώρου στον ιστότοπό σας θα σας βοηθήσει στη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη (UX) του ιστότοπού σας.

Επικεφαλίδες.

Οι σχεδιαστές ιστοσελίδων μπορούν να εφαρμόσουν πολλές παραλλαγές επικεφαλίδων, αλλά μόνο μια δημοφιλής ρύθμιση περιλαμβάνει την προσθήκη βασικού κειμένου ή κουμπιών παρότρυνσης για δράση (CTA) στα αριστερά της επικεφαλίδας με εντυπωσιακές εικόνες στα δεξιά.

Προσαρμοσμένες εικονογραφήσεις.

Οι εικονογραφήσεις δίνουν ζωή στη σελίδα και στον ιστότοπό σας. Όσον αφορά τον σύγχρονο σχεδιασμό μιας ιστοσελίδας για το 2022, αντλεί έμπνευση από τις έντυπες εκδόσεις και άλλες παραδοσιακές μορφές τέχνης.

Η τέχνη έχει βοηθήσει στην πυροδότηση μιας αυξανόμενης τάσης των προσαρμοσμένων εικονογραφήσεων για τις σελίδες που μοιάζουν σαν να βγήκαν κατευθείαν από ένα βιβλίο ιστοριών.

Οι χρωματικές τάσεις το 2022.

Ο σύγχρονος σχεδιασμός του ιστότοπου εξερευνά τις παλέτες χρωμάτων και κάθε χρόνο υπάρχει ένα νέο δημοφιλές χρώμα για τον κάθε ιστότοπο. Το 2019 ήταν το μπλε και το 2020 ήταν η μέντα.

Οι διαβαθμίσεις είναι μια τάση που συνεχίζεται από το 2020 και οι σχεδιαστές πιθανότατα θα συνεχίσουν να εξερευνούν τα στοιχεία τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε έναν τέτοιο σχεδιασμό διαβαθμίσης. Η ψυχολογία του χρώματος θα παίξει επίσης σημαντικό ρόλο στις τάσεις του σχεδιασμού ιστοσελίδων για το 2022. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ερευνήσει την ψυχολογία πίσω από τα χρώματα πριν δημιουργήσετε μια νέα χρωματική παλέτα για την εταιρεία σας.

Αυξημένη εστίαση στο UX/UI.

Το UX του ιστότοπού σας πρέπει να είναι ομαλό, αδιάλειπτο και ελκυστικό το 2022.

 

Δηλαδή: Γρήγορη φόρτωση της σελίδας και μικρή ακαταστασία (χρησιμοποιήστε το λευκό διάστημα!). Οι σχεδιαστές των ιστοσελίδων συνδυάζουν τη λειτουργικότητα με τη δημιουργικότητα για να δημιουργήσουν ένα υπέροχο UX, με γνώμονα την καθαρή σχεδίαση, ενώ παράλληλα είναι δημιουργικοί και μοναδικοί με όλους τους σωστούς τρόπους.