TOP

Τάσεις σχεδίασης ιστοσελίδων για το 2022 που πρέπει να γνωρίζετε

WD

Οι ιστότοποι δεν είναι πλέον απλώς μια πύλη για την προβολή περιεχομένου. Οι σχεδιαστές άρχισαν να τα αντιμετωπίζουν ως μορφές τέχνης που συνδυάζουν τον τέλειο συνδυασμό παιχνιδιού, απόλαυσης, αλληλεπίδρασης και ενός τρόπου επίδειξης νέων τεχνικών.

Δεν έχει σημασία αν είστε ιδιοκτήτης επιχείρησης, προγραμματιστής ιστοτόπων ή απλώς αρχάριος στην αρένα του σχεδιασμού ιστοσελίδων. Μείνετε ενημερωμένοι με τις τάσεις του σχεδιασμού ιστοσελίδων για το 2022 και τραβήξτε τη φευγαλέα προσοχή των χρηστών του ιστότοπού σας ενσωματώνοντας αυτές τις τάσεις!

Χρώμα της χρονιάς – Πολύ Περί

Η εστίαση του 2022 φαίνεται να είναι στο παιχνιδιάρικο, και αυτό αντικατοπτρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην επιλογή χρώματος που κάνει τους γύρους όλων των καταπληκτικών ιστοσελίδων του 2022. Πολύ Peri, μια μοναδική απόχρωση του μωβ είναι το χρώμα που χρησιμοποιείται κυρίως για τις τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων το 2022 Το Veri Peri είναι μια συγχώνευση του δυναμικού peri blue και του ζωντανού ιώδους-κόκκινου και είναι γνωστό ότι ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία.

Τυπογραφία – Έντονη

Η χρήση έντονων ή μεγάλων γραμμάτων έχει γίνει ολοένα και πιο δημοφιλής το έτος 2022. Η έντονη τυπογραφία βοηθά στην επισήμανση σημαντικών λέξεων-κλειδιών, τραβώντας την προσοχή και διατηρείτε μια σύνδεση με τους χρήστες σας. Ωστόσο, θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε συντονισμό με ένα διακριτικό σχέδιο για να μεταδίδεται σωστά το μήνυμά σας.

Στοιχεία σχεδίασης – 3D

Η τρισδιάστατη σχεδίαση δεν περιορίζεται μόνο σε κινούμενα σχέδια και ταινίες σε αυτήν την εποχή και έχει αρχίσει να κυριαρχεί στις τάσεις του σχεδιασμού ιστοσελίδων για το 2022. Τα τρισδιάστατα στοιχεία σάς βοηθούν να δημιουργήσετε τις εικόνες βίντεο ή φωτογραφιών σας με μεγαλύτερο βάθος, βοηθώντας έτσι τους χρήστες σας να κατανοήσουν το σχέδιό σας λίγο καλύτερα.

Αισιόδοξα Σχέδια

Τα τελευταία χρόνια μάς έμαθαν τη σημασία της θετικότητας και αυτό αντικατοπτρίζεται σε όλες τις τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων του 2022. Χαμογελαστοί χαρακτήρες, διασκεδαστικά σχέδια, πολύχρωμοι συνδυασμοί μπορούν όλα να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό για να προσφέρουν στους χρήστες αισιοδοξία και να αυξήσουν το ποσοστό μετατροπών σας.

Γυαλομορφισμός

Ο Glasmorphism είναι μια τάση διεπαφής χρήστη που έχει γίνει ολοένα και πιο δημοφιλής στους σχεδιαστές και φαίνεται ότι η τάση θα συνεχιστεί και το 2022. Καθώς η διαφάνεια, η πολυεπίπεδη προσέγγιση, τα ζωηρά χρώματα και το ανοιχτό περίγραμμα σε ημιδιαφανή αντικείμενα είναι τα πιο καθοριστικά χαρακτηριστικά του, είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσετε τους χρήστες να επισκέπτονται τον ιστότοπό σας πιο συχνά χρησιμοποιώντας αυτήν την τάση.

Διαβαθμίσεις

Οι διαβαθμίσεις επιτρέπουν στα αντικείμενα να ξεχωρίζουν προσθέτοντας βάθος σε αυτά. Αναμειγνύοντας σταδιακά ένα χρώμα με ένα άλλο, μπορείτε σχεδόν να δημιουργήσετε νέα χρώματα και να προσθέσετε οπτικό ενδιαφέρον στον ιστότοπό σας. Η ομαλή μετάβαση που προσφέρουν οι κλίσεις είναι βέβαιο ότι θα προσθέσει σπίθα στα πολύτιμα έργα σας.

Επίπεδα εφέ

Οι σύγχρονες διεπαφές ιστού χρησιμοποιούν πλήρως τον άξονα z. Επίπεδα εφέ μπορούν να επιτευχθούν ενσωματώνοντας σκιές, ανύψωση, εφέ θαμπώματος, διακοσμητικά φόντα και προοδευτικά εφέ φόρτωσης εικόνας. Η δημιουργία μιας οπτικής ιεραρχίας χρησιμοποιώντας εφέ σε επίπεδα προσθέτει μια αίσθηση ρεαλισμού και σφρίγος στα σχέδιά σας, δημιουργώντας έτσι μια απρόσκοπτη σύνδεση μεταξύ των χρηστών και του περιεχομένου που εμφανίζεται στην οθόνη σας.

Μοναδικές εικόνες

Οι χρήστες δεν ενθουσιάζονται πλέον απλώς από την αισιοδοξία, αλλά μπορούν επίσης να ασχοληθούν με το περιεχόμενό σας χρησιμοποιώντας μοναδικές, εξαιρετικές εικόνες. Οι μοναδικές εικόνες μπορούν να πυροδοτήσουν ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων που κυμαίνονται από ενδιαφέρον έως δημιουργικότητα και μπορούν με τη σειρά τους να βελτιώσουν τα ποσοστά μετατροπών σας μακροπρόθεσμα.

Αφηρημένες εικονογραφήσεις

Απλά σχήματα, εντυπωσιακά χρώματα, σχέδια τέχνης και αισθητικά στοιχεία μπορούν να συνδυαστούν για να δημιουργήσουν αφηρημένες εικονογραφήσεις που εκφράζουν περίπλοκες ιδέες και συναισθήματα μέσω του ιστότοπού σας. Αυτού του είδους οι εικονογραφήσεις επιτρέπουν στους χρήστες να προβάλλονται σε σκηνές, λειτουργώντας έτσι ως κενή πλάκα. Αυτή η ριζική αλλαγή από τη χρήση απλώς φωτογραφιών στη χρήση διαφορετικών σχημάτων στην ίδια εικόνα μπορεί να κάνει θαύματα για την εικόνα της επωνυμίας σας.

Σχέδιο ουδέτερο ως προς το φύλο

Μια άλλη τάση σχεδιασμού ιστοσελίδων για το 2022 που είναι τόσο ανθρωπιστική όσο και ενδιαφέρουσα είναι η χρήση σχεδιασμού ουδέτερου φύλου. Κάνοντας χρώματα και εικονογραφήσεις ουδέτερα ως προς το φύλο, δημιουργείτε μια αίσθηση συντροφικότητας με τους χρήστες σας, δίνοντάς τους να γνωρίζουν ότι δεν κάνετε διακρίσεις με βάση το φύλο.

Προσιτότητα

Ενώ οι άλλες τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων που αναφέρθηκαν παραπάνω επικεντρώνονται κυρίως στα οπτικά εφέ, αξίζει να σημειωθεί ότι οι χρήστες σήμερα και εποχή αναμένουν ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών προσβασιμότητας από ιστότοπους. Η εικονική πραγματικότητα, η επαυξημένη πραγματικότητα, οι φωνητικές εντολές κ.λπ. έχουν κατακλύσει τον κόσμο και οι ίδιες ιδέες θα είναι σίγουρα μια επαναλαμβανόμενη τάση στον σχεδιασμό ιστοσελίδων τα επόμενα χρόνια.

Διαδραστικό περιεχόμενο

Μπορείτε να κάνετε το περιεχόμενο του ιστότοπού σας πιο ελκυστικό όχι μόνο κάνοντας το οπτικά ελκυστικό, αλλά και κάνοντάς το να αντιδρά στις εισροές ή τις κινήσεις του χρήστη. Η χρήση της αλληλεπίδρασης στο σχεδιασμό ιστού σας διασφαλίζει ότι οι χρήστες αισθάνονται ότι αποτελούν

μέρος της διαδικασίας πλοήγησης, δημιουργώντας έτσι μια ολοκληρωμένη εμπειρία για αυτούς σε σύγκριση με την απλή προβολή περιεχομένου. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ενθαρρύνοντας τα σχόλια, συμπεριλαμβανομένων των κουμπιών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενσωματώνοντας περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες ή συμπεριλαμβάνοντας παιχνίδια και ανταμοιβές στον ιστότοπό σας.

Δεδομένα εμπλοκής

Το διαδραστικό περιεχόμενο είναι μόνο ένα μέρος της συνολικής εμπειρίας χρήστη. Εάν έχετε πολλά δεδομένα που θέλετε να μεταφέρετε στους χρήστες, θα πρέπει να τα κάνετε ελκυστικά ακολουθώντας τη φιλοσοφία «less is more». Διατηρήστε τη διάταξη απλή, χρησιμοποιήστε πολλές εικονογραφήσεις και αποφύγετε τη χρήση πολύ ογκώδους περιεχομένου για να μεταφέρετε σημαντικά δεδομένα με τον απλούστερο δυνατό τρόπο.

Κινούμενα σχέδια

Τα κινούμενα σχέδια έχουν γίνει μια ευρέως διαδεδομένη πρακτική στους ιστότοπους με την εισαγωγή των πειραμάτων WebGL και των πλήρως διαδραστικών δυναμικών εφέ. Τα κινούμενα σχέδια ζωντανεύουν τους χαρακτήρες του ιστότοπού σας και μπορούν να μεταφέρουν μηνύματα που ακόμη και χίλιες λέξεις δεν μπορούν. Ωστόσο, χρησιμοποιήστε αυτή την τάση με φειδώ για να αποτρέψετε το ελκυστικό περιεχόμενό σας να μετατραπεί σε ενοχλητικό για τους χρήστες.

Συμπέρασμα

Οι τάσεις του σχεδιασμού ιστοσελίδων για το 2022 επικεντρώνονται σε περισσότερη αλληλεπίδραση, οπτική απήχηση και αφοσίωση του χρήστη. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να κατανοήσετε τον τέλειο συνδυασμό των τάσεων που μπορούν να κάνουν ή να καταστρέψουν τον ιστότοπό σας.