TOP

Τάσεις σχεδίασης ιστοσελίδων, στατιστικά και πολλά άλλα που πρέπει να γνωρίζετε το 2022

WD

Τα σχέδια ιστοσελίδων που βλέπουμε σήμερα έχουν μεταμορφώσει πλήρως την εμπειρία του χρήστη. Οι σχεδιαστές δημιουργούν τώρα ιστότοπους που είναι διαδραστικοί και παιχνιδιάρικα ελκυστικοί, έχοντας κατά νου τους χρήστες. Καθώς οι προτιμήσεις των χρηστών έχουν αλλάξει, οι σχεδιαστές παίρνουν στοιχεία για το είδος της διάταξης και των στοιχείων σχεδίασης, της τυπογραφίας ή των πλεγμάτων που γοητεύουν περισσότερο τους χρήστες. Προηγμένες τεχνικές και αλληλεπιδράσεις κινούμενων εικόνων, οπτικά εφέ και σίγαση των χρωμάτων έχουν γίνει μέρος του σχεδιασμού ιστού το 2022. Ακολουθούν μερικά από τα στατιστικά στοιχεία σχεδίασης ιστοτόπων που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε την ανάγκη για έναν εξαιρετικό σχεδιασμό ιστότοπου.

Κυνήγι οδοκαθαριστών που βασίζεται στο διαδίκτυο

Οι δομές ιστοτόπων μπορούν να αλυσιδώνουν σελίδες και να προστατεύουν τις σελίδες του ιστότοπου με κωδικούς πρόσβασης. Μπορούν να αποδειχθούν τα καλύτερα κυνήγια παζλ και οδοκαθαριστών. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορούν να αποκαλύψουν ενδείξεις και απαντήσεις. Στην πραγματικότητα, οι σχεδιαστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις δεξιότητές τους για να δημιουργήσουν συναρπαστικά παζλ. Ένα κυνήγι οδοκαθαριστών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια κυκλοφορία προϊόντος ή για να μοιραστείτε μια πληροφορία που είναι κρυμμένη.

Ιστότοποι μιας σελίδας

Οι ιστοσελίδες μιας σελίδας ήταν ενδιαφέροντα οι πιο πλοηγίσιμοι. Έχει παρατηρηθεί ότι οι ιστότοποι μιας σελίδας λειτουργούν καλά όταν το θέμα τους μοιάζει με ένα χαρτοφυλάκιο ή μια παρουσίαση μιας μεμονωμένης ιδέας. Αυτοί οι ιστότοποι δίνουν την αίσθηση της ανάγνωσης μιας αφίσας και όλες οι πληροφορίες που δίνετε βρίσκονται σε ένα μέρος χωρίς να κάνετε αναζήτηση σε πολλές σελίδες.

Μοτίβα τέχνης

Τα μοτίβα τέχνης συνεργάζονται καλά με τα γεωμετρικά σχέδια που είναι στην τάση εδώ και μερικά χρόνια. Φέτος τα μοτίβα τέχνης εμπνέονται από καμπύλες γραμμές και επαναλαμβανόμενα γραφικά σχήματα εικονογράφησης και αρχιτεκτονικής. Αυτά τα στοιχεία μπορούν να συμπεριληφθούν σε όμορφα λογότυπα, διαχωριστικά, μοτίβα και περιγράμματα.

Υπερμεγέθη τυπογραφία

Η τυπογραφία είναι μια μοναδική σχεδιαστική τάση που γίνεται δημοφιλής φέτος. Τα μινιμαλιστικά σχέδια είναι στη μόδα που περιλαμβάνουν λέξεις και γραμματοσειρές που λειτουργούν ως γραφικά στοιχεία σε συγκεκριμένο μέγεθος. Το κείμενο επικαλύπτει την εικόνα, κάνοντας τον θεατή να δει τη σωστή αντίθεση χωρίς να είναι υπερβολική.

Διαδραστικές γραμματοσειρές

Οι διαδραστικές γραμματοσειρές είναι ο τρόπος για να κάνετε το κείμενο να μετακινείται και να το κάνετε διαδραστικό με την αλλαγή της κατάστασης αιώρησης. Οι πλατφόρμες χωρίς κώδικα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία πιο εξωφρενικών εφέ. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να έχετε κατά νου ότι οι χαρακτήρες είναι ευανάγνωστοι, επειδή κατά καιρούς τα κινούμενα εφέ στους χαρακτήρες μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή του χρήστη.

Υπεύθυνη σχεδίαση κίνησης

Η υπεύθυνη σχεδίαση κίνησης έχει αρχίσει να γίνεται πρακτική. Δεδομένου ότι είναι ευκολότερο να υπερβείτε τη σχεδίαση ιστού με κίνηση, μπορεί να οδηγήσει σε ασθένεια κίνησης. Επομένως, κατά τη σχεδίαση, τα εφέ παράλλαξης ή η κύλιση που ενεργοποιείται από το ποντίκι πρέπει να περιορίζονται. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε την κίνηση με έναν μάλλον λεπτό τρόπο.

Εικονογράφηση κολάζ

Η εικονογράφηση κολάζ μπορεί να δώσει ένα πλεονέκτημα στον ιστότοπο και να τον κάνει πιο εκλεκτικό και δημιουργικό. Οι γραφίστες έχουν μεγαλύτερη ευκολία στην επιλογή από μια δέσμη γραφικών στοιχείων για τη δημιουργία της διάταξης φόντου. Οι ιστότοποι σε στιλ κολάζ περιέχουν συνήθως την πλοήγηση και τις πληροφορίες στην ίδια τη σκηνή.

Συμπέρασμα

  • Η σχεδίαση ιστοσελίδων είναι επιτακτική ανάγκη για μια μεγάλη διαδικτυακή επιχείρηση, επομένως η συνεχής ενημέρωση σχετικά με τις αναδυόμενες τάσεις σχεδιασμού είναι ένας κρίσιμος παράγοντας ως σχεδιαστής.
  • Το Micro animation είναι μια από τις δημοφιλείς τάσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν για να επισημανθούν σημαντικά τμήματα των σελίδων.
  • Η αφήγηση ιστοριών είναι επίσης η μεγαλύτερη τάση του 2022 που κάνει τον ιστότοπο διαδραστικό και ελκυστικό.
  • Η τυπογραφία μπορεί να χρησιμοποιηθεί έξυπνα για τη βελτίωση της αρχικής σελίδας και του ιστότοπου ειδικά.
  • Τα βίντεο που είναι ενσωματωμένα στους ιστότοπους βοηθούν στην επεξήγηση των διαδικασιών ή των λειτουργιών του οργανισμού με σαφήνεια και περιεκτικότητα.
  • Παραμένοντας μινιμαλιστικός με το σχεδιασμό ιστοσελίδων βοηθά τους πελάτες να εστιάσουν σε σχετικές πληροφορίες στον ιστότοπο.