TOP

Τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων που θα κυριαρχήσουν το 2022

WD

Κάθε χρόνο, γινόμαστε μάρτυρες ότι οι τάσεις στο σχεδιασμό ιστοσελίδων περνούν από αλλαγές που αντικατοπτρίζουν καλύτερα την εποχή που ζούμε. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ο σχεδιασμός ιστοσελίδων συνδέεται εγγενώς με τις τεχνολογικές εξελίξεις: καθώς η τεχνολογία προχωρά, ο κόσμος του σχεδιασμού ιστοσελίδων μεγαλώνει πάρα πολύ και εμφανίζει ένα μείγμα κινούμενα σχέδια, διαδραστικά στυλ και αυξημένη εμβάπτιση για τους χρήστες.

Το 2022 μάλλον δεν θα είναι διαφορετικό! Η χρονιά φαίνεται πολλά υποσχόμενη για τις τάσεις στο σχεδιασμό ιστοσελίδων, με πολλά πρότυπα ιστότοπων που αξίζουν δέος έτοιμα να κυριαρχήσουν στον ψηφιακό κόσμο.

Ενθουσιάζεστε να μάθετε περισσότερα; Λοιπόν, ελάτε μαζί μας καθώς εξερευνούμε τις καλύτερες τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων που θα κυριαρχήσουν το 2022.

To Χρώμα της Χρονιάς

Όπως κάθε χρόνο, η επιλογή Χρώμα της Χρονιάς της Pantone αναμένεται να κυριαρχήσει στις βιομηχανίες. Βλέπουμε ότι αυτό αποδεικνύεται ότι ισχύει ιδιαίτερα για τον κόσμο του σχεδιασμού ιστοσελίδων, καθώς το Very Peri είναι το τέλειο χρώμα για να τοποθετηθεί στην κύρια παλέτα για έναν ιστότοπο. Είναι μια απαλή, ιδιότροπη απόχρωση του μπλε που είναι ένα νεύμα στη μοναδική, τεχνολογικά προηγμένη εποχή που ζούμε και, ταυτόχρονα, είναι απαλή για τα μάτια. Μπορούμε να δούμε τους χρήστες να προτιμούν αυτήν την απόχρωση που μοιάζει με λιλά σε πολλές επωνυμίες.

Έτσι, εάν σκοπεύετε να ξεκινήσετε την επωνυμία σας ή να κάνετε κάποιες σημαντικές αλλαγές στην υπάρχουσα επωνυμία σας φέτος, το Very Peri είναι ένας ισχυρός υποψήφιος για τα χρώματα και πρέπει να εξεταστεί πριν προχωρήσετε.

Μια έκρηξη από το παρελθόν: ρετρό σχέδια

Το παρελθόν είναι πάντα ένα εξαιρετικό μέρος για να αντλήσετε έμπνευση και οι σχεδιαστές ιστοσελίδων του 2022 επιτέλους προλαβαίνουν αυτήν την ιδέα.

Όλο και περισσότερο, ο σχεδιασμός ιστοσελίδων εξελίσσεται για να περιλαμβάνει ορισμένες πτυχές που είναι χαρακτηριστικές του Web 1.0 (World Wide Web της δεκαετίας του ’90). Και το πιστεύετε ή όχι, αυτή η τάση φαίνεται να πηγαίνει καλά, γι’ αυτό πιστεύουμε ότι έχει τη δυνατότητα να κυβερνήσει το 2022.

Τα ρετρό σχέδια πιθανότατα θα περιλαμβάνουν φωτεινά φόντο, οπτικές διατάξεις τραπεζιών και ρομποτικές γραμματοσειρές όπως η Courier. Εάν γίνουν καλά, αυτές οι πτυχές μπορούν να συνδυαστούν για να σχηματίσουν μια συλλογική, νοσταλγική εμπειρία σχεδιασμού στην οποία οι χρήστες δεν μπορούν να πουν όχι.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ένα ρετρό σχέδιο θα οδηγήσει αναμφίβολα σε εξαιρετικά αποτελέσματα, επειδή η στροφή στο παρελθόν για έμπνευση μπορεί να είναι λίγο επικίνδυνη. Σίγουρα δεν θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο που να φαίνεται κατάλληλος για άτομα από τη δεκαετία του ’90, σωστά;

Δεν ανησυχούμε όμως!

Οι σχεδιαστές ιστοσελίδων το 2022 είναι δημιουργικοί και έχουν απεριόριστη πρόσβαση στην τεχνολογία και τις τακτικές που μπορούν να μετατρέψουν τα ρετρό σχέδια σε σχετικά κομμάτια σχεδίασης ιστοσελίδων για το μέλλον. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε πώς εξελίσσεται αυτή η τάση σχεδιασμού ιστοσελίδων.

Φιλόξενα κινούμενα σχέδια μεγάλης κλίμακας: συναρπαστικά διαδραστικά

Οποιοσδήποτε έστω και εξ αποστάσεως εξοικειωμένος με τη σχεδίαση Ιστού θα συμφωνούσε ότι ο αλάνθαστος τρόπος για να προσθέσετε αίσθηση σε έναν ιστότοπο είναι η εισαγωγή κινούμενων εικόνων στο σχέδιο. Τα κινούμενα σχέδια είναι ελκυστικά και μπορούν να βοηθήσουν στην προσέλκυση του χρήστη καλύτερα από τις στατικές εικόνες.

Οι σχεδιαστές ιστοσελίδων βασίστηκαν κυρίως σε κινούμενα σχέδια μικρής κλίμακας σε ενότητες ηρώων και μεταβάσεις σελίδων στο παρελθόν. Ωστόσο, πρόσφατα, η τάση του σχεδιασμού ιστοσελίδων έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό για να φιλοξενήσει κινούμενα σχέδια μεγάλης κλίμακας.

Χρησιμοποιώντας κινούμενα σχέδια μεγάλης κλίμακας, οι σχεδιαστές ιστοσελίδων μπορούν να δημιουργήσουν ουσιαστική δέσμευση από το τέλος του επισκέπτη. Εναπόκειται στον σχεδιαστή να αποφασίσει πώς θα το εφαρμόσει, αλλά ως επί το πλείστον, αυτό μπορεί να γίνει δημιουργώντας μια προσαρμοσμένη, νέα εμπειρία που ενεργοποιεί μια ενέργεια από το τέλος του επισκέπτη. Συνήθως, αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός μυστηρίου από την εμπειρία του ιστού, έτσι ώστε ο επισκέπτης να αισθάνεται ότι εναπόκειται σε αυτόν να ανακαλύψει τα μυστικά που βλέπει ο ιστότοπος.

Όπως μπορεί να πει κανείς, αυτό μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί. Ωστόσο, αν γίνει σωστά, θα σας δώσει έναν ιστότοπο που αποδεικνύεται αγαπημένος των θαυμαστών! Ως εκ τούτου, η εμπλοκή διαδραστικών είναι μια από τις πιο συναρπαστικές τάσεις σχεδιασμού ιστοτόπων που θα πρέπει να εξετάσετε το 2022 για τον ιστότοπό σας.

Η τυπογραφία που κινείται αποχαιρετά το στατικό κείμενο

Το 2022 είναι η χρονιά που όλοι συνειδητοποιούν την αξία της τυπογραφίας. Η καλή τυπογραφία σε έναν ιστότοπο δεν μεταφέρει μόνο πληροφορίες, αλλά μπορεί επίσης να συγκινήσει τον θεατή και να δημιουργήσει μια εμπειρία με την οποία ο θεατής έχει πραγματικά απήχηση. Αυτό ακριβώς έχουν συνειδητοποιήσει οι σχεδιαστές ιστοσελίδων και ως εκ τούτου ρίχνουν πολλή δημιουργική σκέψη σε σχέδια τυπογραφίας.

Από αυτή την άποψη, η μοναδική τάση σχεδιασμού ιστοσελίδων που μας ξεχωρίζει και είναι πιθανό να κυριαρχήσει στις τάσεις σχεδιασμού ιστοτόπων το 2022 είναι η κινούμενη τυπογραφία.

Ως θεατής, τι προτιμάτε: βαρετό κείμενο που μένει ακίνητο ή καινοτόμο, καθηλωτικό κείμενο που συγκινεί και τραβάει αβίαστα την προσοχή σας; Οι περισσότεροι από εμάς θα έτειναν προς το δεύτερο, καθώς είναι μια φουτουριστική μέθοδος ενθάρρυνσης του θεατή να ασχοληθεί με τον ιστότοπο.

Τα κινούμενα σχέδια είναι κάτι από το οποίο μπορεί πάντα να επωφεληθεί ένας σχεδιαστής ιστοσελίδων. Ωστόσο, τα κινούμενα σχέδια περιορίζονταν περισσότερο ή λιγότερο σε στοιχεία μικρής κλίμακας όπως γραφικά και εικονογραφήσεις στο παρελθόν. Ωστόσο, φέτος, περιμένουμε να δούμε μια νέα έκπληξη σε κινούμενα σχέδια και συγκινητική τυπογραφία!

Ως μία από τις καλύτερες τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων, αυτό θα είναι εύκολο να επιτευχθεί και πολύ ελκυστικό για τους επισκέπτες ενός ιστότοπου που το χρησιμοποιεί. Είναι απλό αλλά αποτελεσματικό και ως εκ τούτου είναι πιθανό να κυβερνήσει το 2022.

Δημιουργική κύλιση: μια επαναπροσδιορισμένη εμπειρία κύλισης

Εάν το έχετε φτάσει μέχρι εδώ, γνωρίζετε ήδη ότι η αλληλεπίδραση και η εμβάπτιση είναι τα δύο πιο σημαντικά υποκείμενα θέματα για τις τρέχουσες τάσεις του σχεδιασμού ιστοσελίδων. Φέτος, οι σχεδιαστές ιστοσελίδων θα προσπαθήσουν επίσης να φέρουν εμβάπτιση και καινοτομία στις εμπειρίες κύλισης στον Ιστό, και μας αρέσει!

Η εμπειρία κύλισης είναι ίσως ο πιο συνηθισμένος τύπος αφοσίωσης που κάνει ένας χρήστης με μια σελίδα σε έναν ιστότοπο. Η εμπειρία κύλισης είναι μια δεξαμενή ευκαιριών που μπορεί να επαναπροσδιοριστεί με μια πληθώρα δημιουργικών τρόπων για να κάνει τον ιστότοπο πιο διαδραστικό για τον επισκέπτη. Ουσιαστικά, η εμπειρία κύλισης μπορεί να γίνει πιο δημιουργική, ώστε η επίσκεψη στον ιστότοπο να είναι περισσότερο ένα ταξίδι φαντασίας για τον χρήστη!

Ο τρόπος με τον οποίο οι σχεδιαστές ιστοσελίδων θα το κάνουν αυτό είναι καλύτερο να αφεθεί σε αυτούς. Έχει να κάνει με το πόσο δημιουργικές, μοναδικές και πρωτότυπες είναι οι ιδέες τους. Ωστόσο, ένας συνηθισμένος τρόπος για να κάνετε την κύλιση πιο διασκεδαστική και δημιουργική είναι να τις κάνετε πιο κινούμενες. Μπορείτε να το κάνετε αυτό συνδέοντας ψυχεδελικές εικόνες, εφέ παράλλαξης και ανακαλύψεις τρίτης διάστασης με το σχεδιασμό ιστοσελίδων.

Συμπέρασμα

Μια βαθύτερη ματιά στις τάσεις της σχεδίασης ιστοσελίδων Το 2022 μας ώθησε όλους για την επόμενη χρονιά! Ανυπομονούμε να δούμε πώς οι δημιουργικοί χρησιμοποιούν αυτές τις τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων το 2022.