TOP

Λόγοι για τους οποίους χρειάζεται το Digital Marketing

DM

Κάποτε ήταν μια εποχή που η ανάπτυξη και η υλοποίηση των εκστρατειών του Marketing σήμαινε την προβολή διαφημίσεων στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και την τοποθέτηση έντυπων διαφημίσεων σε εφημερίδες και περιοδικά. Ωστόσο ο κόσμος του εμπορίου κινείται όλο και περισσότερο προς την ψηφιακή αγορά. Οι επιχειρήσεις έχουν πλέον την ευκαιρία να επεκτείνουν την εμβέλειά τους και να συνδεθούν με την αγορά-στόχο τους μέσω των τακτικών του Digital Marketing.

Παρακάτω παρατίθεντοι οι βασικότεροι λόγοι για τους οποίους χρειάζεται το Digital Marketing.

Όλο και περισσότεροι καταναλωτές θέλουν να γίνονται Digital.

Ο σύγχρονος καταναλωτής κινείται όλο και περισσότερο προς μια πιο Digital εμπειρία όσον αφορά την έρευνα και την πραγματοποίηση αγορών. Οι μηχανές αναζήτησης, όπως η Google, παραμένουν οι πιο δημοφιλείς για την έρευνα των καταναλωτών. Είτε οι καταναλωτές βρίσκονται στα αρχικά στάδια είτε είναι έτοιμοι να αγοράσουν, συχνά χρησιμοποιούν τις μηχανές αναζήτησης για να βρουν τις πληροφορίες που χρειάζονται προκειμένου να λάβουν μια τεκμηριωμένη απόφαση αγοράς.

Αν και η αναζήτηση είναι μια σημαντική τακτική του Digital Marketing, δεν είναι το μόνο εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιεί ο σύγχρονος καταναλωτής για να λάβει μια τεκμηριωμένη απόφαση αγοράς. Καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές χρησιμοποιούν τα smartphone τους και άλλες κινητές συσκευές ως μέρος της αγοράς, οι τακτικές Digital Marketing θα γίνονται ακόμη πιο σημαντικές.

Οι στρατηγικές του Digital Marketing είναι προσιτές.

Όχι μόνο οι στρατηγικές Digital Marketing μπορούν να είναι πιο προσιτές, αλλά συχνά προσφέρουν επίσης μια ελκυστική απόδοση επένδυσης (ROI) για τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων. Στην πραγματικότητα, το Marketing του περιεχομένου κοστίζει 3 φορές λιγότερο από ορισμένες παραδοσιακές τακτικές του Digital Marketing.

Η εταιρία σας μπορεί να προσφέρει μια πιο διαδραστική εμπειρία μέσω των καναλιών Digital Marketing.

Τα κανάλια Digital Marketing επιτρέπουν στις εταιρείες να παρέχουν μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία μέσω διαφημίσεων Video και προσαρμοσμένων προτάσεων προϊόντων. Επίσης, σας επιτρέπουν να συμμετέχετε στη συζήτηση για την εταιρεία σας.

Το Social Media Marketing είναι μια δημοφιλής τακτική του Digital Marketing που επιτρέπει στην εταιρεία σας να συμμετέχει στην διαδικτυακή συζήτηση.

Επιπλέον, οι καταναλωτές δεν χρησιμοποιούν απλώς τους ιστότοπους Social media, αλλά συχνά επηρεάζονται από τις πληροφορίες που βρίσκουν εκεί. Αυτό δείχνει τη δύναμη που μπορούν να έχουν τα Social Media στις αποφάσεις αγοράς των καταναλωτών.

Με το Digital Marketing μπορείτε να ανταποκριθείτε στις τάσεις σε πραγματικό χρόνο.

Το Digital Marketing σας επιτρέπει να ανταποκρίνεστε σε δημοφιλείς τάσεις σε πραγματικό χρόνο. Αυτό βοηθά την επιχείρησή σας να επωφεληθεί από την ανταπόκριση των καταναλωτών στα τρέχοντα γεγονότα, στις τάσεις, στα θέματα και στις τεχνολογίες.

Αν η εταιρία σας χρησιμοποιεί τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες για να προσεγγίσει αγοραστές ή επικοινωνεί σε συζητήσεις για δημοφιλή τρέχοντα γεγονότα που χρησιμοποιούν οι πιο δημοφιλείς πλατφόρμες για την παροχή στοχευμένου περιεχομένου διαφημίσεων, τότε το Digital Marketing σας βοηθάει να παραμείνετε μπροστά από τους ανταγωνιστές.