TOP

Πως να αποκτήσετε το Business Verified στο Instagram

SM

Το σήμα επαλήθευσης Instagram είναι ένα μπλε σημάδι επιλογής σε μια σελίδα προφίλ Instagram που εμφανίζεται στο προφίλ κάποιου, καθώς και στα αποτελέσματα αναζήτησης. Συνολικά, το σήμα επαλήθευσης δείχνει ότι το Instagram επιβεβαίωσε ότι ο λογαριασμός είναι αυθεντικός και ανήκει σε διασημότητα, influencer, δημόσιο πρόσωπο ή επιχείρηση που ισχυρίζεται ότι τον κατέχει και ότι το περιεχόμενό του είναι νόμιμο (ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για να γίνει επαλήθευση στο Instagram). Η επαλήθευση στο Instagram συνήθως ξεκινά με την επιθυμία να δείξετε στο κοινό ότι ο λογαριασμός σας είναι ο μόνος πραγματικός λογαριασμός σας, ώστε να μην ακολουθούν κάποιον που μιμείται. Σας βοηθά να δημιουργήσετε μια αξιόπιστη παρουσία στην εφαρμογή. Οι επαληθευμένοι λογαριασμοί εμφανίζονται επίσης υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης, καθιστώντας τους ένα πολύτιμο εργαλείο για τις επιχειρήσεις για να δημιουργήσουν αναγνωρισιμότητα και προβολή όταν οι χρήστες αναζητούν το όνομά σας ή keywords που σχετίζονται με το περιεχόμενο που μοιράζεστε στην πλατφόρμα.

Οποιοσδήποτε μπορεί να ζητήσει επαλήθευση, αλλά το Instagram προσέχει ποιον επαληθεύει, δεδομένου ότι το μπλε σήμα έχει μεγάλη βαρύτητα. Το Instagram λέει ότι υπάρχουν ορισμένοι βασικοί παράγοντες κατά τον έλεγχο των αιτημάτων. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο λογαριασμός σας πρέπει να συμφωνεί  με τους Όρους Χρήσης και τις Οδηγίες κοινότητας του Instagram.

Ο λογαριασμός σας πρέπει επίσης να είναι:

  • Αυθεντικός: Ο λογαριασμός σας αντιπροσωπεύει ένα πραγματικό πρόσωπο (δημόσιο πρόσωπο, άτομο επιρροής, κ.λπ.) ή μια πραγματική εγγεγραμμένη επιχείρηση ή οντότητα.
  • Μοναδικός: Το περιεχόμενο που μοιράζεστε πρέπει να αντιπροσωπεύει τις μοναδικές ιδιότητες του ατόμου ή της επιχείρησης που ζητά επαλήθευση.
  • Ολοκληρωτικός: Όταν κάνετε αίτηση, το προφίλ σας πρέπει να είναι ένα δημόσιο προφίλ που περιέχει βιογραφικό και φωτογραφία προφίλ και ενεργή παρουσία στην εφαρμογή.
  • Αξιοσημείωτος : Ο λογαριασμός σας πρέπει να αντιπροσωπεύει κάποιο άτομο που είναι γνωστό ή αναζητείται συχνά. Το Instagram ελέγχει τις πηγές ειδήσεων ως αξιοσημείωτες, αλλά δεν θεωρεί πληρωμένα ή χορηγούμενα μέσα.

Επίσης το Instagram είναι αυστηρό σχετικά με τους αριθμούς που απαιτούνται για την επαλήθευση. Ενώ ορισμένες πηγές λένε ότι υπάρχουν 10.000 ακόλουθοι, το Instagram δεν έχει επαληθεύσει ποτέ αυτόν τον ισχυρισμό. Είναι καλύτερο να αναζητήσετε επαλήθευση που δεν βασίζεται στον αριθμό των ακολούθων, αλλά περισσότερο σχετικά με την παρουσία που ελπίζετε να αναπτύξετε στην εφαρμογή και εάν πιστεύετε ότι υπάρχει πιθανότητα πλαστοπροσωπίας.

Εάν το αίτημα επαλήθευσης Instagram απορριφθεί, μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους:

  • Το προφίλ σας δεν ήταν πλήρες όταν ζητήσατε επαλήθευση (δηλαδή, δεν έχετε φωτογραφία προφίλ).
  • Το μόνο διαθέσιμο περιεχόμενο για την προβολή της διασημότητας σας είναι μέσα επί πληρωμή ή μέσω χορηγίας.
  • Παρείχατε παραπλανητικές πληροφορίες κατά τη διαδικασία επαλήθευσης.
  • Προσπαθήσατε να επαληθεύσετε τον λογαριασμό σας μέσω τρίτου μέρους.
  • Υποβάλατε αίτηση για σήμα επαλήθευσης πολλές φορές πριν λάβετε την τελική απόφαση από το Instagram.
  • Μπορείτε επίσης να χάσετε την επαλήθευση του Instagram ανά πάσα στιγμή, εάν παραβιάσετε τις οδηγίες της κοινότητας ή τους όρους χρήσης. Το Instagram μπορεί να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό σας για μελλοντική χρήση εάν παραβιάσετε τις οδηγίες.

Τέλος , το Instagram λέει ότι θα λάβετε μια ειδοποίηση σχετικά με το αίτημα επαλήθευσης στην καρτέλα Δραστηριότητα έως και 30 ημέρες μετά την υποβολή του αιτήματός σας. Όσο περιμένετε, είναι καλύτερο να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την πλατφόρμα όπως θα κάνατε συνήθως. Εάν η αίτησή σας απορριφθεί, μπορείτε να υποβάλετε άλλο αίτημα μετά από 30 ημέρες. Είτε είστε επαληθευμένοι είτε όχι, ο καλύτερος τρόπος για να αλληλεπιδράσετε με το κοινό σας στην πλατφόρμα και να δημιουργήσετε μια παρουσία είναι να είστε ενεργοί και να μοιράζεστε πολύτιμο και ενημερωτικό περιεχόμενο. Το κοινό σας θα αναγνωρίσει ότι είστε εκεί για να το βοηθήσετε να πετύχει και θα σας θεωρήσει αξιόπιστη πηγή.