TOP

Πως να αυξήσετε το Instagram Engagement

SM

Αρχικά, ο απλούστερος τρόπος για να αποκτήσετε περισσότερους οπαδούς στο Instagram είναι να αγοράσετε οπαδούς στο Instagram. Ακόμη και όταν στοχεύετε στην οργανική ανάπτυξη των ακολούθων του Instagram, χρειάζεστε μια αρχική ενίσχυση ακολούθων για να ξεκινήσετε την αύξηση των ακολούθων σας.

Ένα προφίλ Instagram με υψηλό λογαριασμό ακολούθων δίνει την εντύπωση ότι έχετε ήδη μια εξουσία στην επιλεγμένη θέση σας. Αυτό θα σας διευκολύνει να αποκτήσετε περισσότερους ακόλουθους.

Όμως, η αγορά των ακολούθων σας δεν ισοδυναμεί με μια επιτυχημένη βάση ακολούθων. Πρέπει, επίσης, να αναπτύξετε και να εφαρμόσετε επιτυχημένες στρατηγικές για να προσελκύσετε άτομα στον λογαριασμό σας στο Instagram.

Τελικά οι πραγματικοί ακόλουθοι του Instagram φέρνουν μεγαλύτερη αξία μακροπρόθεσμα. Θα είναι οι πιστοί ακόλουθοί σας που θα αλληλεπιδράσουν με το περιεχόμενό σας και θα μοιραστούν το περιεχόμενό σας με το δικό τους κοινό, γεγονός που θα πολλαπλασιάσει την απήχησή σας.

Παρακάτω παρατίθενται ορισμένες αποτελεσματικές τεχνικές για να αυξήσετε τον αριθμό των ακολούθων σας στο Instagram.

Δημιουργήστε πολύτιμο περιεχόμενο

Το πρώτο βήμα για τη λειτουργία ενός επιτυχημένου λογαριασμού Instagram είναι να σχεδιάσετε το περιεχόμενό σας. Επειδή το Instagram είναι μια οπτική πλατφόρμα, ξεκινήστε ορίζοντας την εμφάνιση και την αίσθηση του προφίλ σας.

Να έχετε πάντα κατά νου τους στόχους σας. Κάθε φορά που σκέφτεστε μια ιδέα περιεχομένου, αναρωτηθείτε τι θα σας βοηθήσει να πετύχετε. Χρησιμοποιήστε εικόνες, Video και ήχο υψηλής ποιότητας. Είτε αγοράζετε φωτογραφίες ή Video clip είτε τα δημιουργείτε μόνοι σας, το περιεχόμενό σας πρέπει να φαίνεται υψηλής ποιότητας.

Αλληλεπιδράστε με τους ακόλουθούς σας

Απαντήστε άμεσα στα μηνύματα των ακολούθων σας. Επιπλέον, απαντήστε στις ερωτήσεις ή στα σχόλιά τους κάτω από τις αναρτήσεις σας. Όταν συμμετέχετε στη συζήτηση στο Instagram, αυτό σας βοηθά να κατανοήσετε τους ακόλουθούς σας, πώς συνδέονται με την εταιρεία σας και τι λένε για την αυτήν.

Κάντε τακτικά Live

Το Instagram Live είναι ένας φανταστικός τρόπος για να αλληλεπιδράσετε με τους ακόλουθούς σας σε όλο τον κόσμο. Δεν σας επιτρέπει απλώς να δημιουργήσετε μια επικοινωνία, αλλά είναι επίσης ένα μέσο για να αλληλεπιδράσετε με το κοινό και να προσελκύσετε νέους ακόλουθους και δυνητικούς πελάτες.

Τα Live είναι πολύ σημαντικά επειδή, σας επιτρέπουν να αλληλεπιδράτε με τους ακόλουθούς σας σε πραγματικό χρόνο. Κατά τη διάρκεια των Live, μπορείτε να επικοινωνείτε με τους followers και τους δυνητικούς πελάτες σας, απαντώντας στις ερωτήσεις και στα σχόλιά τους.

Μερικές φορές το κανονικό τηλέφωνο δεν παρέχει την ποιότητα που προσφέρει ο υπολογιστής σας. Σε τακτική βάση, μπορείτε να κάνετε Live από το smartphone σας, αλλά αν θέλετε να έχετε επαγγελματική ροή, θα πρέπει να κάνετε Live από τον υπολογιστή σας.

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Instagram είναι ένα ανταγωνιστικό μέρος, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αυξήσετε δημιουργικά την αφοσίωση σας στο Instagram. Έτσι, την επόμενη φορά που σχεδιάζετε τη στρατηγική του περιεχομένου σας στο Instagram, προσπαθήστε να ενσωματώσετε αυτές τις συμβουλές και δείτε πώς ανταποκρίνεται το κοινό σας.