TOP

Πώς να χρησιμοποιήσετε το TikTok στο Digital Marketing

DM

Το TikTok είναι ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης όπου συνεχώς αυξάνει τη δημοτικότητα του και το κοινό του.

Εάν είστε μια επιχείρηση που θέλει να χρησιμοποιήσει το TikTok, αυτές είναι τρεις βασικές επιλογές που πρέπει να εξετάσετε για την προώθηση του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας.

  • Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κανάλι για την επιχείρηση ή το brand σας, όπου μπορείτε να ανεβάσετε videos που σχετίζονται με την επιχείρησή σας.
  • Επωφεληθείτε από το influencer marketing και χρησιμοποιήστε influencers για να παρέχετε  το περιεχόμενό σας σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό
  • Πληρώστε για advertising , όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις νέες επιλογές καμπάνιας του TikTok.

Όσον αφορά τη δημιουργία περιεχομένου, για να είναι ελκυστικό και δημιουργικό, συνιστούμε να διατηρείτε τα πράγματα διασκεδαστικά. Ακολουθούν μερικές συστάσεις που έχουμε, από τις οποίες μπορείτε να αντλήσετε έμπνευση.

  • Αντί να αφιερώνετε χρόνο για να επεξεργαστείτε τα βίντεό σας στο TikTok, διατηρήστε τα αληθινά και αναδείξτε τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν το brand σας στην καθημερινή τους ζωή.
  • Προβάλετε το περιεχόμενο που αντιπροσωπεύει καλύτερα την επιχείρηση σας ή το brand σας.   Για παράδειγμα:
  1. Πραγματοποιήστε ζωντανά meetings ή training sessions στο TikTok και δημιουργήστε μια διαδραστική εμπειρία για τους συμμετέχοντες και τους fans σας στο TikTok.
  2. Στον website σας μπορούν να δημιουργηθούν συγκεκριμένες landing pages που μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την αύξηση της επισκεψιμότητας και τη δημιουργία δυνητικών πελατών.
  3. Οι χρήστες του TikTok είναι κυρίως νεότερης ηλικίας, καθιστώντας το μια χρήσιμη εφαρμογή για επαγγελματίες του marketing της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και φοιτητές σε κολέγια και πανεπιστήμια.
  4. Αν είστε ένα a retail store ή μια boutique, το TikTok είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επιδείξετε ρούχα, κοσμήματα, παπούτσια κ.λπ. Μπορείτε να κινηματογραφήσετε μια ολόκληρη φθινοπωρινή συλλογή με τη δική σας hype music.
  5. Εάν είστε ήδη ένα γνωστό brand, αλλά θέλετε να επεκτείνετε τις προσπάθειές σας για το digital marketing, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το TikTok για να προωθήσετε συγκεκριμένες καμπάνιες.
  • Εάν έχετε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που απαιτεί assembly ή unboxing , μπορείτε να δημιουργήσετε ένα step by step video που μπορεί να παραχθεί και να παρουσιαστεί στο TikTok με  ένα link για την αγορά του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας.
  • Η επιχείρησή σας ή το brand σας θα πρέπει να δημιουργήσει ένα #HashtagChallenge για να προτρέψει την αφοσίωση. Είναι απλό και διασκεδαστικό για τους χρήστες  να συμμετέχουν. Εάν δεν έχετε ένα καθιερωμένο brand , σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε  τους influencers  για να ξεκινήσετε την καμπάνια σας.