TOP

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Twitter για επιτυχημένο Marketing επιχειρήσεων;

DM

Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για τους οποίους το Twitter είναι ο καλύτερος σύντροφος για κάθε πολυάσχολο έμπορο.

Σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη διατήρηση της εμφάνισης της ροής των δεδομένων σας ή για τον αναγκασμό σας να γράψετε μια περιγραφική λεζάντα.

Περιχύστε μερικά σχετικά hashtags και σύντομα θα δείτε τους χρήστες να ασχολούνται μαζί σας. Αυτή είναι η δύναμη του Twitter! Αυτό ισχύει αρκετά για τα προσωπικά προφίλ.

Ωστόσο, κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το Twitter ειδικά για επιχειρήσεις, πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένα βήματα για να βελτιώσετε την παρουσία σας.

Βελτιστοποιήστε το προφίλ σας στο Twitter.

Αρκετά βασικό, έτσι δεν είναι; Παραδόξως, οι περισσότερες επιχειρήσεις αποτυγχάνουν να βελτιστοποιήσουν το προφίλ τους στο Twitter και το αφήνουν ημιτελές. Αν και η ανάρτηση στο Twitter είναι σημαντική, η συνολική αισθητική του προφίλ είναι εξίσου σημαντική για την εταιρία.

Δημιουργεί μια μόνιμη εντύπωση στους επισκέπτες του προφίλ σας και γίνεται βασικός αποφασιστικός παράγοντας για τη δημιουργία των συνδέσεων. Μαζί με ένα δημιουργικό banner και ένα καθαρό βιογραφικό, θα πρέπει να προσθέσετε επίσημους ιστότοπους επιχειρήσεων και διάφορους συνδέσμους στο προφίλ σας στο Twitter. Αυτό θα βοηθήσει περαιτέρω τους πιθανούς αγοραστές να μάθουν περισσότερα για τις προσφορές σας.

Μοιραστείτε ενδιαφέρον περιεχόμενο με το κοινό σας.

Το Twitter είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για την κοινή χρήση ενός φάσματος πληροφοριών. Μπορείτε να κάνετε tweet συνδέσμους ιστολογίου, εικόνες, video , GIF και αποσπάσματα για να προσελκύσετε το κοινό σας.

Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει σε αντίθεση με άλλα social media είναι ότι το Twitter έχει ένα σωρό περιεχόμενα κάθε μέρα. Η δημιουργία τόσου μεγάλου περιεχομένου καθημερινά μπορεί να είναι πραγματικά χρονοβόρα.

Η επιμέλεια περιεχομένου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να είστε συνεπείς στα tweets σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε τα οπτικά στοιχεία στα tweets σας, καθώς αποτελούν ζωτική πηγή προσοχής.

Συμπεριλάβετε σχετικά Hashtags στο προφίλ και στα tweet σας.

Τα hashtags είναι τα απόλυτα εργαλεία κοινωνικής ακρόασης. Η συμπερίληψη των trending hashtag στο Twitter, μπορεί να κάνει το tweet σας viral. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μόνο hashtags που σχετίζονται με το tweet και την εταιρία σας.

Εάν κάποιος αναζητήσει το συγκεκριμένο hashtag, θα μπορεί να δει το tweet σας και θα καταλήξετε να έχετε ένα ίχνος νέων οπαδών.

Προτού αρχίσετε να προσθέτετε hashtag στα tweet σας, κάντε μια διεξοδική έρευνα ενώ υπολογίζετε τα σύνολα hashtag σας. Θα πρέπει να έχουν απήχηση με το θέμα και να έχουν αξιοπρεπή όγκο αναζητήσεων, ώστε το tweet σας να μπορούν να προσεγγίσουν μεγαλύτερο κοινό.

Προγραμματίστε τα tweets και αναλύστε την απόδοσή τους.

Εάν θέλετε να αποκομίσετε τα οφέλη του Marketing στο Twitter, είναι επιτακτική ανάγκη να κάνετε tweet συχνά. Όσο περισσότερο tweet, τόσο περισσότερη αφοσίωση θα δείτε. Επομένως, πρέπει να κάνετε tweet τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα το πρωί, το απόγευμα και το βράδυ.

Συνοψίζοντας.

Αν και το Twitter έχει πολλά οφέλη, ακόμη και οι καλύτεροι επαγγελματίες του Marketing κατακλύζονται από τις καθημερινές συχνότητες των tweet. Ωστόσο, η αξιοποίηση αυτής της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων είναι υψίστης σημασίας.