TOP

Πώς το video βελτιώνει το SEO μου;

SM

Το video έχει αμέτρητα οφέλη, αλλά υπάρχει ένα συγκεκριμένο στο οποίο θέλουμε να εστιάσουμε: τη βελτίωση του SEO. Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης έχει γίνει ένα τόσο ανεκτίμητο εργαλείο για τις εταιρείες. Το 64 τοις εκατό των χρηστών  χρησιμοποιεί την αναζήτηση στις στιγμές του «θέλω να αγοράσω» και το 71 τοις εκατό επισκέπτεται έναν ιστότοπο ή μια εφαρμογή πωλητή λιανικής όταν βρίσκονται στο στάδιο λήψης αποφάσεων. Αυτό σημαίνει ότι είναι σημαντικό για τον ιστότοπο σας όχι μόνο να κατατάσσεται στις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERP), αλλά και να κατατάσσεται  ψηλά. Και εκεί έρχεται το video .

Οι αλγόριθμοι αναζήτησης δίνουν ολοένα και περισσότερο προτεραιότητα στα website με video και τα video εμφανίζονται πλέον στο 55 τοις εκατό των  αναζητήσεων λέξεων-κλειδιών Google. Εκτός από το να βοηθούν το website σας να κατατάσσεται σε σχετικές αναζητήσεις, τα video κάνουν επίσης το απόσπασμά σας (ή το περιεχόμενο της πραγματικής λίστας αποτελεσμάτων) μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες που κάνουν αναζήτηση πιθανότατα θα το δουν προτού δουν άλλα αποτελέσματα στη σελίδα.

Γιατί το video βοηθά στην κατάταξη του website μου;

Επειδή τα website με περιεχόμενο video έχουν καλύτερη απόδοση συνολικά από τα website που δεν έχουν, οι μηχανές αναζήτησης τους δίνουν προτεραιότητα. Τελικά, οι μηχανές αναζήτησης θέλουν να κάνουν καλή δουλειά, οπότε αν δουν ότι ένα website προσελκύει τους χρήστες, απαντά στις ερωτήσεις τους και παρέχει μια θετική συνολική εμπειρία, θα ανταμείψουν αυτόν τον ιστότοπο με υψηλότερη κατάταξη. Αν και πολλά διαφορετικά πράγματα μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του SEO σας, το video βοηθά συγκεκριμένα:

– Αύξηση των click-through rates. Η συμπερίληψη video στη σελίδα σας οδηγεί σε  αύξηση 157 τοις εκατό  στην οργανική επισκεψιμότητα από τους SERP.

– Μείωση των bounce rates. Οι άνθρωποι ξοδεύουν πάνω από  διπλάσιο χρόνο σε μια σελίδα  με video από ό,τι χωρίς.

– Δημιουργία ποιοτικών backlinks. Όσο υψηλότερη είναι η ποιότητα του περιεχομένου σας, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να  αποκτήσετε backlinks .

Τι μπορώ να κάνω για να βελτιώσω το SEO μου;

Και πάλι, υπάρχουν πολλές τεχνικές συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να  βελτιώσετε το SEO του websiteύ σας, αλλά μία από τις καλύτερες συμβουλές είναι να έχετε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας που εκπαιδεύει και ενημερώνει τον θεατή σας. Και ποια είναι η πιο εκπαιδευτική, ενημερωτική μορφή περιεχομένου; Video! Εάν έχετε ήδη δημιουργήσει το video σας, μην το κρατήσετε για τον εαυτό σας. Το video είναι από τη φύση του εξαιρετικά ενημερωτικό, αλλά η ώθηση στο SEO που παρέχει θα μπορούσε να αποδώσει πολλά μακροπρόθεσμα.

  1. Χρησιμοποιήστε video στο website σας.

Μην παραμελείτε το website σας όταν πρόκειται να δημοσιεύσετε το video σας. Χρησιμοποιήστε το σε οποιαδήποτε σελίδα είναι σχετική. Εάν έχετε ένα video προϊόντος, για παράδειγμα, θα θέλετε να ενσωματώσετε το video στην αρχική σας σελίδα, καθώς και στις σελίδες προϊόντων ή ηλεκτρονικού εμπορίου. Αν δημοσιεύσετε ένα blog για το προϊόν σας, συμπεριλάβετε το video! Εάν έχετε μια σελίδα με συχνές ερωτήσεις με ερωτήσεις σχετικά με το προϊόν σας, συμπεριλάβετε και το video εκεί!

  1. Ενσωματώστε το video σας σε ποιοτικό περιεχόμενο.

Δυστυχώς, η δημοσίευση ενός video σε μια κατά τα άλλα κενή σελίδα δεν θα κάνει πολλά για το SEO σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενσωματώσει το video σας σε μια σελίδα γεμάτη με σχετικό και ενημερωτικό περιεχόμενο. Αυτό θα επιτρέψει στους ανιχνευτές των μηχανών αναζήτησης να γνωρίζουν ότι όχι μόνο διαθέτετε πολυμέσα στον ιστότοπό σας, αλλά ότι παρέχετε έναν τόνο πολύτιμων και χρήσιμων πληροφοριών. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο σχετίζεται με το video σας — μερικές φορές, η δημοσίευση της μεταγραφής του video μπορεί επίσης να βοηθήσει πολύ.

  1. Να είστε συνεπείς – δημοσιεύετε περιεχόμενο video συχνά!

Ένα video είναι υπέροχο, αλλά όσο πιο συχνά δημοσιεύετε video, τόσο το καλύτερο. Μπορεί να μην είναι ρεαλιστικό να δημοσιεύετε video κάθε μέρα ή για κάθε περίσταση, αλλά εάν έχετε μια μεγάλη καμπάνια στην οποία εργάζεστε ή μια περίσταση που θα ωφελούσε πραγματικά το video, αφιερώστε μερικούς πόρους στη δημιουργία video. Ακόμη και η επικάλυψη κειμένου σε ένα απόθεμα πλάνα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ελκυστική στο website σας και να φέρει περισσότερους επισκέπτες από την οργανική αναζήτηση.

  1. Μην ξεχνάτε τις λεπτομέρειες.

Το SEO είναι περίπου το μισό ποιοτικό περιεχόμενο και το μισό τεχνικές λεπτομέρειες. Το video δεν αποτελεί εξαίρεση. Όταν δημοσιεύετε το video σας στο website σας, μην ξεχνάτε τις τεχνικές λεπτομέρειες που θα το κάνουν ορατό στα προγράμματα ανίχνευσης που ευρετηριάζουν το website σας: τίτλος, περιγραφή, ετικέτες και σχολιασμούς. Οι περισσότερες πλατφόρμες φιλοξενίας video σάς επιτρέπουν να επεξεργαστείτε αυτά τα στοιχεία.