TOP

Τα 5 τεράστια οφέλη του Podcasting για επιχειρήσεις το 2021

CM Ίσως έχετε συνειδητοποιήσει ότι τα podcast έχουν γίνει μεγάλη υπόθεση τον τελευταίο καιρό και αυτό περιλαμβάνει και τις επιχειρήσεις.

Από τον Μάρτιο του 2021, υπήρχαν περίπου 1,95 εκατομμύρια podcasts παγκοσμίως παράλληλα με 47 εκατομμύρια επεισόδια. Είναι πολύ απλό – οι άνθρωποι λατρεύουν τα podcast!

Ανεξάρτητα από τον τομέα τους, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις ξεκινούν ένα podcast για να αυξήσουν την αλληλεπίδραση πολλούς πιθανούς πελάτες. Εάν μάθετε σωστά πως να δημιουργήσετε ένα Podcast τότε αυτό θα έχει τεράστια πλεονεκτήματα για την επιχείρησή σας.

Η προσωπική πινελιά

Το Podcasting είναι μια οικεία μορφή.

Ακούγοντας το podcast σας, οι πελάτες σας επιτρέπουν να επικοινωνείτε μαζί τους και να επηρεάζουν τη σκέψη τους, για να μην αναφέρουμε τα συναισθήματά τους. Το 80% των ακροατών podcast συντονίζεται σε ένα ολόκληρο επεισόδιο. Υπάρχει κάτι για την απλή και αφιλτράριστη φύση που κάνει το περιεχόμενο ήχου τόσο αξιόπιστο.

Σε αντίθεση με άλλες μεθόδους Marketing περιεχομένου και φυσικά σημειώσεις επεισοδίων, το podcast της επιχείρησής σας βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην δική σας φωνή. Όμως, εκεί έγκειται το όφελος – ακριβώς αυτό το ανθρώπινο στοιχείο που οι άνθρωποι βρίσκουν αυθεντικό και συναρπαστικό.

Δημιουργεί κύρος

Όπως οι αναρτήσεις blog και άλλες μορφές marketing περιεχομένου, η δημιουργία ενός podcast σάς δίνει τη δυνατότητα να μιλήσετε στον κλάδο σας σχετικά με τον κλάδο σας. Η ανταλλαγή πραγματικής εμπειρίας και γνώσης δημιουργεί εμπιστοσύνη, οικειότητα και εξουσία που, με την πάροδο του χρόνου, μπορούν να διαμορφωθούν σε μία ισχυρή επιχείρηση.

Μόλις το podcast σας έχει κοινό, είναι μόνο θέμα χρόνου πριν ορισμένοι από αυτούς τους πιστούς χρήστες γίνουν πελάτες σας.

Σκέφτεστε να ξεκινήσετε νέα προϊόντα και υπηρεσίες στον τομέα σας; Ξεκινήστε ένα podcast για να προσελκύσετε ενδιαφέρον, να αλληλεπιδράσετε με νέες προοπτικές και να λάβετε πολύτιμα σχόλια.

Το Business Podcasting έχει καλά αποτελέσματα

Κάθε μέρα, οι άνθρωποι βομβαρδίζονται με πληροφορίες από εταιρείες που προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή τους. Αλλά, στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία των ανθρώπων σήμερα χρειάζεται ένα διάλειμμα από τον αιώνια απαιτητικό ψηφιακό κόσμο στον οποίο ζούμε.

Επιπλέον, υπήρξε ένα συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για περιεχόμενο μεγάλης διάρκειας, όπως αποδεικνύεται στο blogging, και τα podcast δεν διαφέρουν.

Η επιχειρησιακή podcasting δεν περιορίζεται από τον αριθμό χαρακτήρων ή τους περιορισμούς της προσοχής. Είναι δυνατόν να διαμορφώσετε πλήρως την ιστορία του brand σας, η οποία είναι πολύ πιο δύσκολη, αν όχι αδύνατη, με άλλες μορφές.

Δημιουργεί δυνητικούς πελάτες

Ένα επιχειρησιακό podcast όχι μόνο σημαίνει ότι μπορείτε να συνδεθείτε μαζί τους, αλλά παρέχει απόλυτο έλεγχο των μηνυμάτων και πώς τοποθετείτε του brand σας. Οι χρήστες εγγράφονται επειδή θέλουν να ακούνε τακτικά από εσάς και είναι έτοιμοι να ακούσουν ό, τι έχετε να πείτε και να προτείνετε.

Αυτό το είδος συνοχής σάς βοηθά να ξεχωρίζετε από τον ανταγωνισμό σας. με το να είσαι τακτικά στις σκέψεις των ανθρώπων, γίνεσαι κατά λάθος μέρος της ύπαρξης και της ρουτίνας τους.

Ενεργοποιεί τη στρατηγική ανάπτυξη

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα των podcast είναι ότι είναι άμεσα διαθέσιμα σε οποιονδήποτε διαθέτει smartphone. Ακόμα καλύτερα, οι περισσότεροι άνθρωποι ξοδεύουν πολύ χρόνο στα κινητά τους τηλέφωνα σήμερα.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να προσεγγίσετε το κοινό σας και νέες προοπτικές, σχεδόν όποτε θέλετε και ξέρετε ότι θα ακούσουν και θα αλληλεπιδράσουν με το περιεχόμενό σας.

Είναι το τέλειο εργαλείο για τη δημιουργία ενός brand και, στη συνέχεια, αξιοποιήστε αυτά τα μηνύματα σύμφωνα με τους στρατηγικούς σας στόχους και τους αναπτυξιακούς σας στόχους. Επιπλέον, θα γνωρίζετε ακριβώς ποιο θέμα είναι πιο σχετικό με την επικοινωνία με την κοινότητα podcast.